bewaar
Hutspot-anders met biologische rookworst
Hutspot-anders met biologische rookworst
bewaar

Hutspot-anders met biologische rookworst

We maken de Hollandse klassieker lekker pittig met radijs en pikante worst.

20 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

stamppotaardappelen

250 g

rookworst

6 el

traditionele olijfolie

500 g

verse gesneden hutspotgroenten

150 g

rauwkost radijsmix

200 g

verse doperwten

2 tl

gedroogde tijm

Dit heb je nodig

  • pureestamper

We maken de Hollandse klassieker lekker pittig met radijs en pikante worst.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de aardappelen met eventueel zout toe. Kook in 15 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Verhit 1/3 van de olie in de wok en roerbak de hutspotgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de rookworst, de helft van de radijsmix, de doperwten en tijm toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Giet de aardappelen af en vang een half kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de olie en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree. Schep het groente-worstmengsel erdoor. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de rest van de radijsmix.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.