bewaar
Ongestampte hutspot met gehaktballen
Ongestampte hutspot met gehaktballen
bewaar

Ongestampte hutspot met gehaktballen

De hutspot gaat niet in de stamp, maar in de wok.

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

witbrood

50 ml

halfvolle melk

300 g

rundergehakt

1

middelgroot ei

1 el

mosterd

2 el

traditionele olijfolie

1 kg

krieltjes

1 kg

verse gesneden hutspotgroenten

2 tl

garam masala

De hutspot gaat niet in de stamp, maar in de wok.

Aan de slag

1

Snijd de korstjes van de sneetjes brood en week het brood in de melk. Knijp goed uit en meng met het gehakt, ei en de mosterd. Voeg peper en eventueel zout toe. Vorm met vochtige handen ballen van het gehakt.

2

Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur laag en braad ze in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de krieltjes in een laag water in 15 min. gaar.

3

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de hutspotgroenten in 5 min. beetgaar. Breng op smaak met de garam masala en eventueel zout. Serveer de krieltjes met de gewokte hutspotgroente en de gehaktballen ernaast.