Groen­te­piz­za met kips­ho­ar­ma en pit­ti­ge wor­tel­sa­la­de

We maken de pizza vanavond zelf: van een bloemkoolbodem met kipshoarma, kaas en nog veel meer lekkers.

(8) waardeer
hoofdgerecht We maken de pizza vanavond zelf: van een bloemkoolbodem met kipshoarma, kaas en nog veel meer lekkers. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pizzabodems en bestrijk de helften met de helft van de salsa. Verkruimel de ricotta erover en bak de pizzahelften 15 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de shoarmareepjes op middelhoog vuur in 8 min. gaar. Meng de mayonaise met de yoghurt in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Rasp de winterpeen, doe in een schaal en meng de rest van de salsa erdoor.
  3. Neem de pizzabodems uit de oven. Verdeel de veldsla over de pizzahelften en schep de shoarma erop. Besprenkel met de knoflooksaus. Serveer de pizza’s met de wortelsalade.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Tip:

Bloemkoolpizzabodems zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Pizzabodems tomaat (pak 2 stuks) gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Groentepizza met kipshoarma en pittige wortelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­piz­za met kips­ho­ar­ma en pit­ti­ge wor­tel­sa­la­de

1
1
  • 2 Magioni bloemkoolpizzabodems
  • 150 g hot salsa in potje

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pizzabodems en bestrijk de helften met de salsa.

2
2
  • 250 g ricotta

Verkruimel de ricotta erover en bak de pizzahelften 15 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie
  • 400 g kipdijfiletreepjes shoarma

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de shoarmareepjes op middelhoog vuur in 8 min. gaar.

4
4
  • 1 el mayonaise
  • 2 el milde halfvolle yoghurt
  • ½ teen knoflook

Meng de mayonaise met de yoghurt in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor.

5
5
  • 800 g winterpeen
  • 150 g hot salsa in potje

Rasp de winterpeen, doe in een schaal en meng de salsa erdoor.

6
6
  • 40 g veldsla

Neem de pizzabodems uit de oven. Verdeel de veldsla over de pizzahelften en schep de shoarma erop. Besprenkel met de knoflooksaus.

7
7

Serveer de pizza’s met de wortelsalade.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.