Kip­ker­rie met no­ten­rijst en pak­soi

Shanghai paksoi: wat een wokheld!

(23) waardeer
hoofdgerecht Shanghai paksoi: wat een wokheld! 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Snijd de kip in schuine repen van ca. 1½ cm. Verhit 1/2 van olie in de braadpan en bak hierin de kiprepen al omscheppend op hoog vuur in 2-3 min. rondom bruin.
  3. Zet het vuur laag en voeg de ui toe. Laat 2 min. meefruiten en voeg dan de bloem en kerrie toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen.
  4. Voeg al roerend de kokosmelk, de halve bouillontablet en 200 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.
  5. Was ondertussen de paksoi en snijd in repen van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin.
  6. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst, kipkerrie en de paksoi over 4 borden en bestrooi de paksoi met het sesamzaad.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 8 2018

Kipkerrie met notenrijst en paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­ker­rie met no­ten­rijst en pak­soi

1
1
  • 275 g notenrijst

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar.

2
2

Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 3 uien
  • 400 g kipfilet

Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Snijd de kip in schuine repen van ca. 1½ cm.

4
4
  • 1 el (zonnebloem)olie

Verhit de olie in de braadpan en bak hierin de kiprepen al omscheppend op hoog vuur in 2-3 min. rondom bruin.

5
5
  • 2 el bloem
  • 7 g kerriepoeder

Zet het vuur laag en voeg de ui toe. Laat 2 min. meefruiten en voeg dan de bloem en kerrie toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen.

6
6
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ kippenbouillontablet

Voeg al roerend de kokosmelk, de halve bouillontablet en 200 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.

7
7
  • 2 Shanghai paksoi
  • 2 tl sesamzaad

Was ondertussen de paksoi en snijd in repen van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin.

8
8
  • 1 el (zonnebloem)olie

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout.

9
9

Verdeel de rijst, kipkerrie en de paksoi over 4 borden en bestrooi de paksoi met het sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.