Oven­huts­pot met kar­wij­zaad en braad­worst

Speciaal potje uit de oven

(14) waardeer
hollands hoofdgerecht Speciaal potje uit de oven 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de aardappelen, hutspotgroente en het karwijzaad met de olie, wat peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de worsten ertussen en rooster 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  3. Verwarm ondertussen de melk op laag vuur. Neem de bakplaat uit de oven, houd de worsten apart en stamp met de pureestamper de groenten en aardappelen met de melk en boter tot puree.
  4. Serveer de stamppot met de worsten en bestrooi met de tuinkers.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 480 mg
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 7 2018

Ovenhutspot met karwijzaad en braadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­huts­pot met kar­wij­zaad en braad­worst

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg stamppotaardappelen
  • 1 kg hutspotgroente
  • 1½ tl karwijzaad
  • 3 el (arachide)olie

Meng de aardappelen, hutspotgroente en het karwijzaad met de olie, wat peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 480 g scharrelbraadworsten

Leg de worsten ertussen en rooster 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • 300 ml halfvolle melk

Verwarm ondertussen de melk op laag vuur.

5
5
  • 30 g boter

Neem de bakplaat uit de oven, houd de worsten apart en stamp met de pureestamper de groenten en aardappelen met de melk en boter tot puree.

6
6

Serveer de stamppot met de worsten en bestrooi met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.