Ap­pel-sprui­ten­stamp­pot met braad­worst

Chips bij het eten: wat een feest! Dat zorgt voor een lekkere bite in deze luchtige stamppot.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Chips bij het eten: wat een feest! Dat zorgt voor een lekkere bite in deze luchtige stamppot. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de onderkant van de spruiten en haal de buitenste blaadjes eraf. Halveer ze en kook in ca. 8 min. beetgaar. Giet af.
  3. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Snijd de appelchips in kleine stukjes en roer voorzichtig samen met de spruiten door de stamppot.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 655 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Appel-spruitenstamppot met braadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel-sprui­ten­stamp­pot met braad­worst

1
1
  • 1 kg stamppotaardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 4 braadworsten

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan.

3
3

Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 700 g spruiten

Snijd ondertussen de onderkant van de spruiten en haal de buitenste blaadjes eraf. Halveer ze en kook in ca. 8 min. beetgaar. Giet af.

5
5

Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.

6
6
  • 150 ml melk

Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken.

7
7
  • 30 g boter

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is.

8
8
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat

Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

9
9
  • 75 g appelchips

Snijd de appelchips in kleine stukjes en roer voorzichtig samen met de spruiten door de stamppot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.