bewaar
Appel-spruitenstamppot met braadworst
Appel-spruitenstamppot met braadworst
bewaar

Appel-spruitenstamppot met braadworst

Chips bij het eten: wat een feest! Dat zorgt voor een lekkere bite in deze luchtige stamppot.

30 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

stamppotaardappelen

1 el

traditionele olijfolie

4

braadworsten

700 g

spruiten

150 ml

halfvolle melk

30 g

ongezouten roomboter

¼ tl

gemalen nootmuskaat

75 g

appelchips

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Chips bij het eten: wat een feest! Dat zorgt voor een lekkere bite in deze luchtige stamppot.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de onderkant van de spruiten en haal de buitenste blaadjes eraf. Halveer ze en kook in ca. 8 min. beetgaar. Giet af.

3

Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Snijd de appelchips in kleine stukjes en roer voorzichtig samen met de spruiten door de stamppot.