Groen­te-meer­gra­nen­wrap met to­nijn

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
5 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de peterselie grof en doe met de spinazie, zuivelspread, peper en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een spread.
  2. Laat ondertussen de tonijn uitlekken en verkruimel de witte kaas. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en meng met de tonijn. Breng op smaak met peper.
  3. Was de courgettes en snijd ze in plakken van een ½ cm dik. Verhit de rest van de olie in de andere koekenpan en bak de courgette in 4-5 min. goudbruin.
  4. Verhit ondertussen de koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm de wraps 30 sec., keer halverwege of verwarm de wraps 1 min. in de magnetron.
  5. Verdeel de spinaziespread over 2/3 van de wraps en beleg vervolgens met de courgetteplakken, het tonijnmengsel en de witte kaas. Rol op en snijd schuin door. Serveer direct.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.960 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 4 2018

Groente-meergranenwrap met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te-meer­gra­nen­wrap met to­nijn

1
1
  • ½ el (olijf)olie
  • 200 g spinazie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken.

2
2
  • 15 g peterselie
  • 200 g zuivelspread

Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de peterselie grof en doe met de spinazie, zuivelspread, peper en eventueel zout in een hoge beker.

3
3

Pureer met de staafmixer tot een spread.

4
4
  • 320 g tonijn in zonnebloemolie
  • 200 g witte kaas
  • 120 g zongedroogde tomaten

Laat ondertussen de tonijn uitlekken en verkruimel de witte kaas. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en meng met de tonijn. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 2 courgette
  • 1½ el (olijf)olie

Was de courgettes en snijd ze in plakken van een ½ cm dik. Verhit de olie in de andere koekenpan en bak de courgette in 4-5 min. goudbruin.

6
6
  • 8 meergranenwraps

Verhit ondertussen de koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm de wraps 30 sec., keer halverwege of verwarm de wraps 1 min. in de magnetron.

7
7

Verdeel de spinaziespread over 2/3 van de wraps en beleg vervolgens met de courgetteplakken, het tonijnmengsel en de witte kaas.

8
8

Rol op en snijd schuin door. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.