Provençaalse aardappel met venkelworst
Kruiden zijn de smaakmakers.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el (olijf)olie
- 400 g venkel-tijmworsten
- 900 g Provençaalse aardappelpartjes met schil
- 500 g winterpeen
- 1 komkommer
- 50 g yoghurtdressing
- 75 g veldsla
- 12½ g verse bieslook
- 4 el mayonaise
- 1 tl Franse mosterd
Keukenspullen
- dunschiller
Advertentie
Bereiden
- Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
- Verhit ondertussen 2/4 van de olie in de grote koekenpan en bak de aardappelpartjes met peper en eventueel zout 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Schil de winterpeen met de dunschiller en was de komkommer. Snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten. Meng in een schaal de dressing met de veldsla, wortel, komkommer, peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en verdeel over de salade.
- Meng de rest van de olie met de mayonaise, mosterd en peper. Verdeel de aardappelpartjes, salade en worst over de borden en serveer de mayonaise-mosterddip erbij.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 845 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 57 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 1.000 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Provençaalse aardappel met venkelworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Provençaalse aardappel met venkelworst
- 1 el (olijf)olie
- 400 g venkel-tijmworsten
Verhit de olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
- 2 el (olijf)olie
- 900 g Provençaalse aardappelpartjes met schil
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes met peper en eventueel zout 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 500 g winterpeen
- 1 komkommer
Schil de winterpeen met de dunschiller en was de komkommer. Snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten.
- 50 g yoghurtdressing
- 75 g veldsla
Meng in een schaal de dressing met de veldsla, wortel, komkommer, peper en eventueel zout.
- 12½ g verse bieslook
Snijd de bieslook fijn en verdeel over de salade.
- 1 el (olijf)olie
- 4 el mayonaise
- 1 tl Franse mosterd
Meng de olie met de mayonaise, mosterd en peper. Verdeel de aardappelpartjes, salade en worst over de borden en serveer de mayonaise-mosterddip erbij.