Pro­ven­çaal­se aard­ap­pel met ven­kel­worst

Kruiden zijn de smaakmakers.

(2) waardeer
hoofdgerecht Kruiden zijn de smaakmakers. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen 2/4 van de olie in de grote koekenpan en bak de aardappelpartjes met peper en eventueel zout 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Schil de winterpeen met de dunschiller en was de komkommer. Snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten. Meng in een schaal de dressing met de veldsla, wortel, komkommer, peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en verdeel over de salade.
  4. Meng de rest van de olie met de mayonaise, mosterd en peper. Verdeel de aardappelpartjes, salade en worst over de borden en serveer de mayonaise-mosterddip erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 13  g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 4 2018

Provençaalse aardappel met venkelworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pro­ven­çaal­se aard­ap­pel met ven­kel­worst

1
1
  • 1 el (olijf)olie
  • 400 g venkel-tijmworsten

Verhit de olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 900 g Provençaalse aardappelpartjes met schil

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes met peper en eventueel zout 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 500 g winterpeen
  • 1 komkommer

Schil de winterpeen met de dunschiller en was de komkommer. Snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten.

4
4
  • 50 g yoghurtdressing
  • 75 g veldsla

Meng in een schaal de dressing met de veldsla, wortel, komkommer, peper en eventueel zout.

5
5
  • 12½ g verse bieslook

Snijd de bieslook fijn en verdeel over de salade.

6
6
  • 1 el (olijf)olie
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl Franse mosterd

Meng de olie met de mayonaise, mosterd en peper. Verdeel de aardappelpartjes, salade en worst over de borden en serveer de mayonaise-mosterddip erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.