Gnoc­chi met ven­kel­worst en groen­ten

Al eens geprobeerd, venkelworstjes? Vanavond is het moment.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Al eens geprobeerd, venkelworstjes? Vanavond is het moment. 2 personen
4 6

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was en halveer de tomaten.
  2. Bak de venkel-tijmworst in ca. 12 min. rondom bruin en gaar.
  3. Verhit ondertussen de rozemarijnolie en de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi met de chilivlokken en eventueel zout op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Leg de tomaatjes in de pan met de snijkant naar beneden. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak 4 min. op laag vuur. Voeg al omscheppend de knoflook, azijn en – in delen – de spinazie toe en laat iets slinken.
  5. Serveer de venkel-tijmworst met de gebakken gnocchi en de groenten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 935 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 93 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 19 2017, Allerhande Box Week 50 2017

Gnocchi met venkelworst en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met ven­kel­worst en groen­ten

1
1
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 250 g cherrytomaten

Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was en halveer de tomaten.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 venkel-tijmworsten

Bak de venkel-tijmworst in ca. 12 min. rondom bruin en gaar.

3
3
  • 2 tl rozemarijnolie
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 500 g gnocchi
  • ½ tl chilivlokken

Verhit ondertussen de rozemarijnolie en de olie in een koekenpan en bak de gnocchi met de chilivlokken en eventueel zout op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin.

4
4

Schep regelmatig om.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Leg de tomaatjes in de pan met de snijkant naar beneden.

6
6
  • 1 el balsamicoazijn
  • 200 g verse spinazie

Bestrooi met peper en eventueel zout en bak 4 min. op laag vuur. Voeg al omscheppend de knoflook, azijn en – in delen – de spinazie toe en laat iets slinken.

7
7

Serveer de venkel-tijmworst met de gebakken gnocchi en de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.