Zee­wier­ta­gli­a­tel­le met to­ma­ten-groen­te­saus en kip

Je kunt zeewier eten als healthy snack, maar waarom maken we er niet gewoon pasta van?

(1) waardeer
hoofdgerecht Je kunt zeewier eten als healthy snack, maar waarom maken we er niet gewoon pasta van? 4 personen
2 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan bak de ui, knoflook, bleekselderij en peen 6 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano en het water toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de kiphaasjes in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de tomatensaus. Laat op laag vuur nog 12 min. koken.
  3. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden en schep de tomaten-kipsaus erop. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi erover.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zee­wier­ta­gli­a­tel­le met to­ma­ten-groen­te­saus en kip

1
1
  • 1 ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 250 g winterpeen
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan bak de ui, knoflook, bleekselderij en peen 6 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 140 g tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 ml water

Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano en het water toe en breng aan de kook.

4
4
  • 300 g scharrelkiphaasjes

Snijd ondertussen de kiphaasjes in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de tomatensaus. Laat op laag vuur nog 12 min. koken.

5
5
  • 115 g zeewiertagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

6
6
  • 15 g verse basilicum

Verdeel de tagliatelle over de diepe borden en schep de tomaten-kipsaus erop. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.