Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip

Je kunt zeewier eten als healthy snack, maar waarom maken we er niet gewoon pasta van?

265 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan bak de ui, knoflook, bleekselderij en peen 6 min. op middelhoog vuur.

  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano en het water toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de kiphaasjes in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de tomatensaus. Laat op laag vuur nog 12 min. koken.

  3. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden en schep de tomaten-kipsaus erop. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi erover.

  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip

Je kunt zeewier eten als healthy snack, maar waarom maken we er niet gewoon pasta van?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig