bewaar
Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip
Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip
bewaar

Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip

Je kunt zeewier eten als healthy snack, maar waarom maken we er niet gewoon pasta van?

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

4 stengels

bleekselderij

250 g

winterpeen

2 tenen

knoflook

1 el

traditionele olijfolie

140 g

tomatenpuree

400 g

tomatenblokjes

2 tl

gedroogde oregano

100 ml

water

300 g

scharrelkiphaasje

115 g

zeewiertagliatelle

15 g

verse basilicum

Je kunt zeewier eten als healthy snack, maar waarom maken we er niet gewoon pasta van?

Aan de slag

1

Snipper de ui. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan bak de ui, knoflook, bleekselderij en peen 6 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano en het water toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de kiphaasjes in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de tomatensaus. Laat op laag vuur nog 12 min. koken.

3

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden en schep de tomaten-kipsaus erop. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi erover.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.