bewaar
Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes
Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes
bewaar

Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes

Vegapasta met véél groenten en lekker zachte mozzarella.

25 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

1

winterpeen

2

stengels bleekselderij

800 g

tomatenblokjes

300 g

Dalla Costa speltpenne

100 g

kappertjes

125 g

mozzarella

15 g

verse basilicum

Vegapasta met véél groenten en lekker zachte mozzarella.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en vervolgens in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van een 1⁄2 cm. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe aan de ui en bak 5 min.

2

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof 10 min. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4

Laat de kappertjes uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe aan de tomatensaus.

5

Snijd de mozzarella in stukjes. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de penne af en meng in een grote schaal met de saus. Verdeel de mozzarella en het basilicum erover.

algemeenMake a batch! Maak meer tomatensaus en vries in afgesloten porties in. In de vriezer is de saus maximaal 3 maanden houdbaar.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes

Vegapasta met véél groenten en lekker zachte mozzarella.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig