Pas­ta met ge­gril­de groen­ten, spek en gormas

Italiaanser dan Italiaans. Laat het je smaken!

(1) waardeer
italiaans hoofdgerecht Italiaanser dan Italiaans. Laat het je smaken! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Zet het vuur middelhoog en voeg de gegrilde groenten toe. Laat in ca. 5 min. ontdooien en warm worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak het spek in dezelfde koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. krokant.
  3. Snijd de gormas in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de groenten. Roer de pasta erdoor en verdeel over de borden. Bestrooi met de pijnboompitten en het verkruimeld spek.

variatietip:

Als variatie kun je het spek ook eens vervangen door eenzelfde hoeveelheid gerookte kip.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 18  g
  • natrium 640 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 03-04

Pasta met gegrilde groenten, spek en gormas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ge­gril­de groen­ten, spek en gormas

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 ui
  • 1 el (olijf)olie

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de ui 3 min. op laag vuur.

3
3
  • 800 g gegrilde aubergine, courgette & rode paprika

Zet het vuur middelhoog en voeg de gegrilde groenten toe. Laat in ca. 5 min. ontdooien en warm worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 30 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 150 g gerookt ontbijtspek

Bak het spek in dezelfde koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. krokant.

6
6
  • 170 g gormas

Snijd de gormas in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de groenten. Roer de pasta erdoor en verdeel over de borden.

7
7

Bestrooi met de pijnboompitten en het verkruimeld spek.

variatietip:

Als variatie kun je het spek ook eens vervangen door eenzelfde hoeveelheid gerookte kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.