Zoe­te groen­te­spread

Begin je dag met deze homemade spread op een crackertje: een echte kickstart!

  • bijgerecht
  • 8 stuks
  • 50 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(2) waardeer
bijgerecht Begin je dag met deze homemade spread op een crackertje: een echte kickstart! 8 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
  • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd de bieten in partjes en leg ze in de ovenschaal. Verwijder het groen van de bospeen en snijd de wortels in stukken van 4 cm. Leg bij de biet in de schaal. Meng de kaneel en gemberpoeder door de olie en besprenkel de biet en bospeen ermee. Rooster de groenten ca. 1 uur in het midden van de oven tot ze zacht zijn.
  2. Neem de groenten uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de inhoud van de ovenschaal in een hoge beker (als je een staafmixer gebruikt) of de kom van een keukenmachine en voeg de dadels toe. Pureer tot een glad mengsel. Voeg eventueel een beetje water toe om de puree smeuïger te krijgen. Schep de spread in een goed afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.

combinatietip:

Heerlijk op brood of een (volkoren)cracker met wat verkruimelde witte kaas en koriander of peterselie erover.

bewaartip:

Je kunt de spread maximaal 1 week in de koelkast bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zoete groentespread

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te groen­te­spread

1
1
  • 300 g rauwe bieten

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd de bieten in partjes en leg ze in de ovenschaal.

2
2
  • 300 g geschilde bospenen

Verwijder het groen van de bospeen en snijd de wortels in stukken van 4 cm. Leg bij de biet in de schaal.

3
3
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 el (zonnebloem)olie

Meng de kaneel en gemberpoeder door de olie en besprenkel de biet en bospeen ermee. Rooster de groenten ca. 1 uur in het midden van de oven tot ze zacht zijn.

4
4

Neem de groenten uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

5
5
  • 50 g medjouldadels zonder pit

Schep de inhoud van de ovenschaal in een hoge beker (als je een staafmixer gebruikt) of de kom van een keukenmachine en voeg de dadels toe. Pureer tot een glad mengsel.

6
6

Voeg eventueel een beetje water toe om de puree smeuïger te krijgen.

7
7

Schep de spread in een goed afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.

combinatietip:

Heerlijk op brood of een (volkoren)cracker met wat verkruimelde witte kaas en koriander of peterselie erover.

bewaartip:

Je kunt de spread maximaal 1 week in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.