bewaar
Zoete groentespread
Zoete groentespread
bewaar

Zoete groentespread

Begin je dag met deze homemade spread op een crackertje: een echte kickstart!

10 min. bereiden
1 uur oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

300 g

rauwe bieten

300 g

geschilde bospeen

½ tl

gemalen kaneel

½ tl

gemberpoeder

1 el

(zonnebloem)olie

50 g

medjouldadels zonder pit

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

  • staafmixer of keukenmachine

Begin je dag met deze homemade spread op een crackertje: een echte kickstart!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd de bieten in partjes en leg ze in de ovenschaal. Verwijder het groen van de bospeen en snijd de wortels in stukken van 4 cm. Leg bij de biet in de schaal. Meng de kaneel en gemberpoeder door de olie en besprenkel de biet en bospeen ermee. Rooster de groenten ca. 1 uur in het midden van de oven tot ze zacht zijn.

2

Neem de groenten uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de inhoud van de ovenschaal in een hoge beker (als je een staafmixer gebruikt) of de kom van een keukenmachine en voeg de dadels toe. Pureer tot een glad mengsel. Voeg eventueel een beetje water toe om de puree smeuïger te krijgen. Schep de spread in een goed afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.

tip

combinatietipHeerlijk op brood of een (volkoren)cracker met wat verkruimelde witte kaas en koriander of peterselie erover.

bewaartipJe kunt de spread maximaal 1 week in de koelkast bewaren.