Au­gur­ken-cour­get­te sa­la­de

Een salade hoeft niet moeilijk te zijn om heel lekker te smaken.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een salade hoeft niet moeilijk te zijn om heel lekker te smaken. 4 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel koud onder stromend water, pel en prak ze fijn.
  2. Laat ondertussen de augurken uitlekken en vang 3 el vocht op. Snijd de augurken in stukjes van 1 cm. Snijd de courgettes in de lengte in parten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.
  3. Snijd de dille grof en doe 3⁄4 ervan met de olie en het augurkenvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de dressing door de courgette en augurk. Schep voorzichtig het eikruim erdoor en bestrooi met de rest van de dille.

serveertip:

Lekker met gekookte krieltjes en warmgerookte zalm

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 49-50

Augurken-courgette salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­gur­ken-cour­get­te sa­la­de

1
1
  • 3 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel koud onder stromend water, pel en prak ze fijn.

2
2
  • 1 potje Gurkenviertel zoetzuur

Laat ondertussen de augurken uitlekken en vang 3 el vocht op. Snijd de augurken in stukjes van 1 cm.

3
3
  • 2 courgette

Snijd de courgettes in de lengte in parten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

4
4
  • 5.62 g dille
  • 4 el (arachide)olie

Snijd de dille grof en doe 3⁄4 ervan met de olie en het augurkenvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1.88 g dille

Meng de dressing door de courgette en augurk. Schep voorzichtig het eikruim erdoor en bestrooi met de rest van de dille.

serveertip:

Lekker met gekookte krieltjes en warmgerookte zalm

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.