bewaar
Christmas-sundae
Christmas-sundae
bewaar

Christmas-sundae

Alle ingrediënten zijn kant-en-klaar, alleen de chocolade moet je even smelten. Handig!

15 min. bereiden
15 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

Italiaans schepijs spagnola

100 g

pure chocolade 72%

430 g

taart & vlaaifruit kersen

4

melk hulstblaadjes

4

chocoladelepel

Dit heb je nodig

  • grote bolle glazen

Alle ingrediënten zijn kant-en-klaar, alleen de chocolade moet je even smelten. Handig!

Aan de slag

1

Haal het ijs uit de vriezer, zodat het makkelijker te scheppen is.

2

Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen of metalen kom. Zet een pan op het vuur met een laagje water erin. Houd tegen de kook aan en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade (au bain-marie).

3

Schep 1 kleine bol ijs in een glas en schenk de kersenfruitvulling erover. Schep er nog 1 kleine bol bovenop en schenk ¼ van de gesmolten chocolade erover. Maak zo nog 3 glazen.

4

Steek in elk glas een hulstblaadje. Serveer met de chocoladelepels.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.