Christ­mas-sun­dae

Alle ingrediënten zijn kant-en-klaar, alleen de chocolade moet je even smelten. Handig!

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Alle ingrediënten zijn kant-en-klaar, alleen de chocolade moet je even smelten. Handig! 4 personen
3 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 grote bolle glazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal het ijs uit de vriezer, zodat het makkelijker te scheppen is.
  2. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen of metalen kom. Zet een pan op het vuur met een laagje water erin. Houd tegen de kook aan en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade (au bain-marie).
  3. Schep 1 kleine bol ijs in een glas en schenk de kersenfruitvulling erover. Schep er nog 1 kleine bol bovenop en schenk ¼ van de gesmolten chocolade erover. Maak zo nog 3 glazen.
  4. Steek in elk glas een hulstblaadje. Serveer met de chocoladelepels.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Christmas-sundae

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Christ­mas-sun­dae

1
1
  • 500 ml Italiaans schepijs spagnola

Haal het ijs uit de vriezer, zodat het makkelijker te scheppen is.

2
2
  • 100 g pure chocolade 72%

Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen of metalen kom. Zet een pan op het vuur met een laagje water erin.

3
3

Houd tegen de kook aan en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade (au bain-marie).

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 430 g taart & vlaaifruit kersen

Schep 1 kleine bol ijs in een glas en schenk ¼ van de kersenfruitvulling erover.

5
5

Schep er nog 1 kleine bol bovenop en schenk ¼ van de gesmolten chocolade erover. Maak zo ook de rest van de glazen.

6
6
  • 4 melk hulstblaadjes
  • 4 chocoladelepels

Steek in elk glas een hulstblaadje. Serveer met de chocoladelepels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.