In­ge­leg­de zalm

Je dekt de rauwe zalm af met een mengsel van zout, suiker en specerijen. Daarna wacht je 24 uur. Meer hoef je eigenlijk niet te doen.

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 24 uur wachten
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Je dekt de rauwe zalm af met een mengsel van zout, suiker en specerijen. Daarna wacht je 24 uur. Meer hoef je eigenlijk niet te doen. 8 personen
5 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • brownievorm (28 x 18 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het korianderzaad en de peperkorrels in de vijzel en stamp grof. Meng de specerijen, suiker en jenever door het zeezout. Dep de zalm droog en bestrooi rondom met ⅔ van de peterselie.
  2. Leg in een van de brownievormen en verdeel het zoutmengsel erover. Druk goed aan. Dek af met vershoudfolie. Zet de tweede brownievorm op de vis. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet 24 uur in de koelkast.
  3. Snijd de kappertjes fijn. Meng met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, een ½ el peterselie en de augurkenblokjes tot remoulade. Neem de zalm uit de vorm en veeg met keukenpapier het zoutmengsel eraf. Spoel af onder koud stromend water, zorg dat al het zout eraf is. Dep droog met keukenpapier.
  4. Snijd de zalm in plakjes, leg op een grote schaal en bestrooi met de rest van de peterselie. Rooster het brood en serveer met de veldsla en remoulade bij de zalm.

serveertip:

Hoewel de zalm er met de zoutlaag spectaculair uitziet, serveer je de vis zonder het zout. Snijd de zalm wel alvast in plakken; zo kan iedereen gemakkelijk opscheppen.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

kookstaptip:

Geen alcohol? Geen probleem! Laat de jenever achterwege.

kookstaptip:

Heb je geen brownievormen? Zorg voor 2 ovenschalen van gelijke grootte.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 19 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ingelegde zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­ge­leg­de zalm

1
1
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl zwartepeperkorrel
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 2 el jonge jenever
  • 300 g grof zeezout

Doe het korianderzaad en de peperkorrels in de vijzel en stamp grof. Meng de specerijen, suiker en jenever door het zeezout.

2
2
  • 650 g zalmfilet
  • 2 el gevriesdroogde peterselie

Dep de zalm droog en bestrooi rondom met de peterselie.

3
3

Leg in een van de brownievormen en verdeel het zoutmengsel erover. Druk goed aan. Dek af met vershoudfolie.

4
4

Zet de tweede brownievorm op de vis. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet 24 uur in de koelkast.

5
5
  • 1 el kappertjes
  • 4 el mayonaise
  • 4 el crème fraîche
  • 1 tl dijonmosterd
  • 2 el augurkenblokjes

Snijd de kappertjes fijn. Meng met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, een ½ el peterselie en de augurkenblokjes tot remoulade.

6
6

Neem de zalm uit de vorm en veeg met keukenpapier het zoutmengsel eraf.

7
7

Spoel af onder koud stromend water, zorg dat al het zout eraf is. Dep droog met keukenpapier.

8
8
  • 1 el gevriesdroogde peterselie

Snijd de zalm in plakjes, leg op een grote schaal en bestrooi met de rest van de peterselie.

9
9
  • 1 petit beurre
  • 40 g veldsla

Rooster het brood en serveer met de veldsla en remoulade bij de zalm.

serveertip:

Hoewel de zalm er met de zoutlaag spectaculair uitziet, serveer je de vis zonder het zout. Snijd de zalm wel alvast in plakken; zo kan iedereen gemakkelijk opscheppen.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

kookstaptip:

Geen alcohol? Geen probleem! Laat de jenever achterwege.

kookstaptip:

Heb je geen brownievormen? Zorg voor 2 ovenschalen van gelijke grootte.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.