Gei­ten­kaas­truf­fel van Co­let­te Di­ke

Wel zo gezellig, zo'n geitenkaastruffel die je met z'n tweeën kunt delen.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Wel zo gezellig, zo'n geitenkaastruffel die je met z'n tweeën kunt delen. 4 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de dressing. Snijd daarvoor de sjalot fijn. Doe de sesamolie, ⅔ van de sushiazijn, de sojasaus en sjalot in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de avocado’s overdwars doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf. Vermaal in de keukenmachine de noten, chilivlokken en het limoenrasp tot een grove crumble.
  3. Smeer de avocado’s in met de rest van de sushiazijn. Vul de avocadohelften, op de plek van de pit, met de geitenkaas. Zet de helften weer terug op elkaar. Snijd voor de stabiliteit een stukje van de onderkant van de avocado’s af.
  4. Rol de hele avocado’s door het notenmengsel en druk met je hand lichtjes aan. Zet de avocadotruffel rechtop op een bord. Verdeel de waterkers eromheen en bestrooi met de granaatappelpitjes en wat extra notencrumble. Besprenkel met de dressing en garneer met wat tuinkers. Je deelt met z’n tweeën één truffel.

variatietip:

Waterkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het eventueel vervangen door rucola.

variatietip:

In plaats van geitenkaas kun je ook feta gebruiken. Gebruik dan 50 g feta en 50 g roomkaas. Je kunt ook hummus gebruiken.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Geitenkaastruffel van Colette Dike

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gei­ten­kaas­truf­fel van Co­let­te Di­ke

1
1
  • ½ sjalot
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sushiazijn
  • 2 el sojasaus light

Maak de dressing. Snijd daarvoor de sjalot fijn. Doe de sesamolie, sushiazijn, sojasaus en sjalot in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

2
2

Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overdwars doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

4
4
  • 50 g pistachenoten
  • 50 g amandelen
  • 1 tl chilivlokken
  • ½ limoen

Vermaal in de keukenmachine de noten, chilivlokken en het limoenrasp tot een grove crumble.

5
5
  • 1 el sushiazijn
  • 100 g zachte geitenkaas

Smeer de avocado’s in met de rest van de sushiazijn. Vul de avocadohelften, op de plek van de pit, met de geitenkaas.

6
6

Zet de helften weer terug op elkaar. Snijd voor de stabiliteit een stukje van de onderkant van de avocado’s af.

7
7

Rol de hele avocado’s door het notenmengsel en druk met je hand lichtjes aan. Zet de avocadotruffel rechtop op een bord.

8
8
  • 75 g waterkers
  • 50 g granaatappels

Verdeel de waterkers eromheen en bestrooi met de granaatappelpitjes en wat extra notencrumble.

9
9
  • ½ bakje tuinkers

Besprenkel met de dressing en garneer met wat tuinkers. Je deelt met z’n tweeën één truffel.

variatietip:

Waterkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het eventueel vervangen door rucola.

variatietip:

In plaats van geitenkaas kun je ook feta gebruiken. Gebruik dan 50 g feta en 50 g roomkaas. Je kunt ook hummus gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.