Kerst­boom­pas­tei­tjes

Het hoort toch ook een beetje bij kerst, die pasteitjes. Helemaal als ze ook nog eens de vorm van een kerstboom hebben.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Het hoort toch ook een beetje bij kerst, die pasteitjes. Helemaal als ze ook nog eens de vorm van een kerstboom hebben. 4 stuks
4 1

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kipfilet erdoor. Verdeel de vulling over de pasteitjes en verdeel de kaas erover. Bestrooi met de kruiden en zet op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na ca. 12 min. losjes af met aluminiumfolie als de pasteitjes te donker worden.

variatietip:

Vul de pasteitjes met geraspte belegen kaas, hamreepjes en fijngesneden ananasstukjes. Laat de kruiden dan achterwege.

bewaartip:

Je kunt de kerstboompasteitjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Serveer de pasteitjes op kamertemperatuur of warm ze nog even op in de oven (10 min. op 200 ºC). Dek af met aluminiumfolie en neem mee naar school.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kerstboompasteitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­boom­pas­tei­tjes

1
1
  • 2 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g gerookte kipfiletreepjes

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kipfilet erdoor.

2
2
  • 4 kerstboompasteitjes
  • 50 g geraspte kaas voor ovengratin
  • ½ tl Italiaanse kruiden vriesdroog

Verdeel de vulling over de pasteitjes en verdeel de kaas erover. Bestrooi met de kruiden en zet op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na ca. 12 min. losjes af met aluminiumfolie als de pasteitjes te donker worden.

variatietip:

Vul de pasteitjes met geraspte belegen kaas, hamreepjes en fijngesneden ananasstukjes. Laat de kruiden dan achterwege.

bewaartip:

Je kunt de kerstboompasteitjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Serveer de pasteitjes op kamertemperatuur of warm ze nog even op in de oven (10 min. op 200 ºC). Dek af met aluminiumfolie en neem mee naar school.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.