Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng voor de mayonaise het eiwit en de rijstazijn in een hoge beker en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Schenk druppelsgewijs de sesam- en zonnebloemolie erbij en blijf mixen met de staafmixer. Voeg de wasabi toe en mix nog even kort. Breng op smaak met peper en zout.
Meng vlak voor het serveren de mayonaise met de rivierkreeftjes. Neem de broodjes uit de oven en snijd vanaf de bovenkant open (net als een hotdogbroodje). Vul de broodjes met de zeewiersalade en de rivierkreeftjes.
Minilobster-rolls met zeewiersalade
We vieren kerst dit jaar op z'n Amerikaans met dit perfecte broodje voor visliefhebbers.
- variatietipZeewiersalade is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de zeewiersalade vervangen door kiemgroenten mild. Dat smaakt wel iets anders, maar minstens zo lekker bij de mayonaise en rivierkreeftjes.
- bereidingstipWil je de mayonaise dikker hebben? Voeg dan al mixend extra olie toe.
- variatietipJe kunt met mayonaise heel goed variëren. Meng de mayo bijvoorbeeld met wat truffeltapenade voor bij de frites of met verse kruiden en knoflook. Lekker bij garnalen.
- variatietipDe mayonaise kun je 2 dagen van te voren maken. Ook lekker met sriracha (pittige chilisaus) in plaats van wasabi.
Gerelateerde recepten
Minilobster-rolls met zeewiersalade
We vieren kerst dit jaar op z'n Amerikaans met dit perfecte broodje voor visliefhebbers.

bijgerecht
6 porties
165 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng voor de mayonaise het eiwit en de rijstazijn in een hoge beker en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Schenk druppelsgewijs de sesam- en zonnebloemolie erbij en blijf mixen met de staafmixer. Voeg de wasabi toe en mix nog even kort. Breng op smaak met peper en zout.
Meng vlak voor het serveren de mayonaise met de rivierkreeftjes. Neem de broodjes uit de oven en snijd vanaf de bovenkant open (net als een hotdogbroodje). Vul de broodjes met de zeewiersalade en de rivierkreeftjes.
variatietip:Zeewiersalade is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de zeewiersalade vervangen door kiemgroenten mild. Dat smaakt wel iets anders, maar minstens zo lekker bij de mayonaise en rivierkreeftjes.
bereidingstip:Wil je de mayonaise dikker hebben? Voeg dan al mixend extra olie toe.
variatietip:Je kunt met mayonaise heel goed variëren. Meng de mayo bijvoorbeeld met wat truffeltapenade voor bij de frites of met verse kruiden en knoflook. Lekker bij garnalen.
variatietip:De mayonaise kun je 2 dagen van te voren maken. Ook lekker met sriracha (pittige chilisaus) in plaats van wasabi.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
6 mini hamburgerbroodjes
1 el Two Chicks eiwit
½ el rijstazijn
1 el geroosterde sesamolie
2 el zonnebloemolie
½ tl wasabipaste
100 g verse rivierkreeftjes
125 g koelverse zeewiersalade
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker