Minilobster-rolls met zeewiersalade
We vieren kerst dit jaar op z'n Amerikaans met dit perfecte broodje voor visliefhebbers.

Advertentie
Ingrediënten
- 6 mini hamburgerbroodjes (AH feestfavoriet )
- 1 el Two Chicks eiwit (flesje, 500 g)
- ½ el rijstazijn
- 1 el geroosterde sesamolie
- 2 el zonnebloemolie
- ½ tl wasabipaste
- 100 g verse rivierkreeftjes
- 125 g koelverse zeewiersalades
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng voor de mayonaise het eiwit en de rijstazijn in een hoge beker en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Schenk druppelsgewijs de sesam- en zonnebloemolie erbij en blijf mixen met de staafmixer. Voeg de wasabi toe en mix nog even kort. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng vlak voor het serveren de mayonaise met de rivierkreeftjes. Neem de broodjes uit de oven en snijd vanaf de bovenkant open (net als een hotdogbroodje). Vul de broodjes met de zeewiersalade en de rivierkreeftjes.
bereidingstip:
Wil je de mayonaise dikker hebben? Voeg dan al mixend extra olie toe.
variatietip:
Zeewiersalade is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de zeewiersalade vervangen door kiemgroenten mild. Dat smaakt wel iets anders, maar minstens zo lekker bij de mayonaise en rivierkreeftjes.
variatietip:
Je kunt met mayonaise heel goed variëren. Meng de mayo bijvoorbeeld met wat truffeltapenade voor bij de frites of met verse kruiden en knoflook. Lekker bij garnalen.
variatietip:
De mayonaise kun je 2 dagen van te voren maken. Ook lekker met sriracha (pittige chilisaus) in plaats van wasabi.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 165 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 15 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 400 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Minilobster-rolls met zeewiersalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Minilobster-rolls met zeewiersalade
- 6 mini hamburgerbroodjes
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 el Two Chicks eiwit
- ½ el rijstazijn
Meng voor de mayonaise het eiwit en de rijstazijn in een hoge beker en mix met de staafmixer tot een gladde saus.
- 1 el geroosterde sesamolie
- 2 el zonnebloemolie
Schenk druppelsgewijs de sesam- en zonnebloemolie erbij en blijf mixen met de staafmixer.
- ½ tl wasabipaste
Voeg de wasabi toe en mix nog even kort. Breng op smaak met peper en zout.
- 100 g verse rivierkreeftjes
Meng vlak voor het serveren de mayonaise met de rivierkreeftjes.
- 125 g koelverse zeewiersalades
Neem de broodjes uit de oven en snijd vanaf de bovenkant open (net als een hotdogbroodje). Vul de broodjes met de zeewiersalade en de rivierkreeftjes.
bereidingstip:
Wil je de mayonaise dikker hebben? Voeg dan al mixend extra olie toe.
variatietip:
Zeewiersalade is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de zeewiersalade vervangen door kiemgroenten mild. Dat smaakt wel iets anders, maar minstens zo lekker bij de mayonaise en rivierkreeftjes.
variatietip:
Je kunt met mayonaise heel goed variëren. Meng de mayo bijvoorbeeld met wat truffeltapenade voor bij de frites of met verse kruiden en knoflook. Lekker bij garnalen.
variatietip:
De mayonaise kun je 2 dagen van te voren maken. Ook lekker met sriracha (pittige chilisaus) in plaats van wasabi.