Minilobster-rolls met zeewiersalade

We vieren kerst dit jaar op z'n Amerikaans met dit perfecte broodje voor visliefhebbers.

165 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 8 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Meng voor de mayonaise het eiwit en de rijstazijn in een hoge beker en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Schenk druppelsgewijs de sesam- en zonnebloemolie erbij en blijf mixen met de staafmixer. Voeg de wasabi toe en mix nog even kort. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Meng vlak voor het serveren de mayonaise met de rivierkreeftjes. Neem de broodjes uit de oven en snijd vanaf de bovenkant open (net als een hotdogbroodje). Vul de broodjes met de zeewiersalade en de rivierkreeftjes.

  • variatietipZeewiersalade is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de zeewiersalade vervangen door kiemgroenten mild. Dat smaakt wel iets anders, maar minstens zo lekker bij de mayonaise en rivierkreeftjes.
  • bereidingstipWil je de mayonaise dikker hebben? Voeg dan al mixend extra olie toe.
  • variatietipJe kunt met mayonaise heel goed variëren. Meng de mayo bijvoorbeeld met wat truffeltapenade voor bij de frites of met verse kruiden en knoflook. Lekker bij garnalen.
  • variatietipDe mayonaise kun je 2 dagen van te voren maken. Ook lekker met sriracha (pittige chilisaus) in plaats van wasabi.

Minilobster-rolls met zeewiersalade

We vieren kerst dit jaar op z'n Amerikaans met dit perfecte broodje voor visliefhebbers.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig