Mi­ni­lob­ster-rolls met zee­wier­sa­la­de

We vieren kerst dit jaar op z'n Amerikaans met dit perfecte broodje voor visliefhebbers.

  • bijgerecht
  • 6 stuks
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(0) waardeer
bijgerecht We vieren kerst dit jaar op z'n Amerikaans met dit perfecte broodje voor visliefhebbers. 6 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng voor de mayonaise het eiwit en de rijstazijn in een hoge beker en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Schenk druppelsgewijs de sesam- en zonnebloemolie erbij en blijf mixen met de staafmixer. Voeg de wasabi toe en mix nog even kort. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng vlak voor het serveren de mayonaise met de rivierkreeftjes. Neem de broodjes uit de oven en snijd vanaf de bovenkant open (net als een hotdogbroodje). Vul de broodjes met de zeewiersalade en de rivierkreeftjes.

bereidingstip:

Wil je de mayonaise dikker hebben? Voeg dan al mixend extra olie toe.

variatietip:

Zeewiersalade is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de zeewiersalade vervangen door kiemgroenten mild. Dat smaakt wel iets anders, maar minstens zo lekker bij de mayonaise en rivierkreeftjes.

variatietip:

Je kunt met mayonaise heel goed variëren. Meng de mayo bijvoorbeeld met wat truffeltapenade voor bij de frites of met verse kruiden en knoflook. Lekker bij garnalen.

variatietip:

De mayonaise kun je 2 dagen van te voren maken. Ook lekker met sriracha (pittige chilisaus) in plaats van wasabi.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 400 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Minilobster-rolls met zeewiersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­lob­ster-rolls met zee­wier­sa­la­de

1
1
  • 6 mini hamburgerbroodjes

Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el Two Chicks eiwit
  • ½ el rijstazijn

Meng voor de mayonaise het eiwit en de rijstazijn in een hoge beker en mix met de staafmixer tot een gladde saus.

3
3
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 2 el zonnebloemolie

Schenk druppelsgewijs de sesam- en zonnebloemolie erbij en blijf mixen met de staafmixer.

4
4
  • ½ tl wasabipaste

Voeg de wasabi toe en mix nog even kort. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 100 g verse rivierkreeftjes

Meng vlak voor het serveren de mayonaise met de rivierkreeftjes.

6
6
  • 125 g koelverse zeewiersalades

Neem de broodjes uit de oven en snijd vanaf de bovenkant open (net als een hotdogbroodje). Vul de broodjes met de zeewiersalade en de rivierkreeftjes.

bereidingstip:

Wil je de mayonaise dikker hebben? Voeg dan al mixend extra olie toe.

variatietip:

Zeewiersalade is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de zeewiersalade vervangen door kiemgroenten mild. Dat smaakt wel iets anders, maar minstens zo lekker bij de mayonaise en rivierkreeftjes.

variatietip:

Je kunt met mayonaise heel goed variëren. Meng de mayo bijvoorbeeld met wat truffeltapenade voor bij de frites of met verse kruiden en knoflook. Lekker bij garnalen.

variatietip:

De mayonaise kun je 2 dagen van te voren maken. Ook lekker met sriracha (pittige chilisaus) in plaats van wasabi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.