Ko­nink­lij­ke zalm­bur­gers van Chef met Lef

Uit het boek Chef met Lef van Nigel van der Horst.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Uit het boek Chef met Lef van Nigel van der Horst. 4 stuks
5 4

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de verse zalm en de gerookte zalm grof. Draai de zalm door in een blender of keukenmachine en schep de gemalen vis in een kom. Snijd de bieslook fijn en doe hem bij de zalm. Voeg de panko toe en kneed alles goed door elkaar. Zet de kom in de koelkast terwijl je de spicy mayo en de garnituur maakt. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  2. Meng ondertussen de mayonaise en sriracha in een kommetje tot een mooi sausje en zet het in de koelkast tot gebruik. Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snijd de avocado’s in plakjes. Snijd de rode uien in maantjes en de komkommer in plakjes. Neem het zalmmengsel uit de koelkast en vorm er vier burgers van. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers 2-3 minuten om en om. Neem ze uit de pan en laat ze, afhankelijk van de dikte, nog 4-6 minuten nagaren in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de broodjes doormidden en leg ze 2 minuten bij de burgers in de oven. Besmeer de broodjes met wat spicy mayo en beleg ze zoals jij dat lekker vindt met de burgers en de overige bouwstenen. Serveer met de rest van de spicy mayo.
video

Ko­nink­lij­ke zalm­bur­ger Chef met Lef

Allerhande kookt met... - 00:59 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
November 2017

Koninklijke zalmburgers van Chef met Lef

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­nink­lij­ke zalm­bur­gers van Chef met Lef

1
1
  • 350 g verse zalm
  • 100 g gerookte zalm

Snijd de verse zalm en de gerookte zalm grof. Draai de zalm door in een blender of keukenmachine en schep de gemalen vis in een kom.

2
2
  • 10 g bieslook
  • 30 g panko

Snijd de bieslook fijn en doe hem bij de zalm. Voeg de panko toe en kneed alles goed door elkaar.

3
3
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl sriracha

Zet de kom in de koelkast terwijl je de spicy mayo en de garnituur maakt. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

4
4

Meng ondertussen de mayonaise en sriracha in een kommetje tot een mooi sausje en zet het in de koelkast tot gebruik.

5
5
  • 2 avocado's

Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snijd de avocado’s in plakjes.

6
6
  • 2 rode uien
  • ¼ komkommer

Snijd de rode uien in maantjes en de komkommer in plakjes. Neem het zalmmengsel uit de koelkast en vorm er vier burgers van.

7
7
  • 1 el (zonnebloem)olie

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers 2-3 minuten om en om.

8
8

Neem ze uit de pan en laat ze, afhankelijk van de dikte, nog 4-6 minuten nagaren in de voorverwarmde oven.

9
9
  • 4 keizerbollen

Snijd de broodjes doormidden en leg ze 2 minuten bij de burgers in de oven.

10
10
  • 4 blaadjes romainesla

Besmeer de broodjes met wat spicy mayo en beleg ze zoals jij dat lekker vindt met de burgers en de overige bouwstenen.

11
11

Serveer met de rest van de spicy mayo.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.