bewaar
Koninklijke zalmburgers van Chef met Lef
Koninklijke zalmburgers van Chef met Lef
bewaar

Koninklijke zalmburgers van Chef met Lef

Uit het boek Chef met Lef van Nigel van der Horst.

30 min. bereiden
10 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

4 porties

350 g

verse zalm

100 g

gerookte zalm

10 g

verse bieslook

30 g

panko Japans paneermeel

3 el

mayonaise

2 tl

sriracha

2

avocado's

2

rode uien

¼

komkommer

1 el

(zonnebloem)olie

4

keizerbollen

4 blaadjes

romainesla

Dit heb je nodig

  • blender of keukenmachine

Uit het boek Chef met Lef van Nigel van der Horst.

Aan de slag

1

Snijd de verse zalm en de gerookte zalm grof. Draai de zalm door in een blender of keukenmachine en schep de gemalen vis in een kom. Snijd de bieslook fijn en doe hem bij de zalm. Voeg de panko toe en kneed alles goed door elkaar. Zet de kom in de koelkast terwijl je de spicy mayo en de garnituur maakt. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

2

Meng ondertussen de mayonaise en sriracha in een kommetje tot een mooi sausje en zet het in de koelkast tot gebruik. Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snijd de avocado’s in plakjes. Snijd de rode uien in maantjes en de komkommer in plakjes. Neem het zalmmengsel uit de koelkast en vorm er vier burgers van. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers 2-3 minuten om en om. Neem ze uit de pan en laat ze, afhankelijk van de dikte, nog 4-6 minuten nagaren in de voorverwarmde oven.

3

Snijd de broodjes doormidden en leg ze 2 minuten bij de burgers in de oven. Besmeer de broodjes met wat spicy mayo en beleg ze zoals jij dat lekker vindt met de burgers en de overige bouwstenen. Serveer met de rest van de spicy mayo.

Koninklijke zalmburger Chef met Lef

Instructievideo - 00:59 min.