La­sag­ne met prei à la crème, erw­ten en run­der­ge­hakt

Romige lasagne op z'n allerlekkerst.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 735 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Romige lasagne op z'n allerlekkerst. 4 personen
4 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg het water, het vocht uit het zakje mozzarella en de basis voor lasagnesaus toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de tuinerwten toe en laat 1 min. zachtjes doorkoken. Verwarm de prei à la crème in een pannetje.
  2. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje gehaktsaus. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, een laagje prei à la crème en een laag gehaktsaus. Ga door met het maken van laagjes tot de bladen, prei en saus op zijn. Zorg ervoor dat je met een laagje saus eindigt.
  3. Snijd de mozzarella in 8 plakjes en leg boven op de lasagne. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 45-46

Lasagne met prei à la crème, erwten en rundergehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met prei à la crème, erw­ten en run­der­ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul.

3
3
  • 750 ml water
  • 125 g mozzarella
  • 125 g basis voor lasagnesaus

Voeg het water, het vocht uit het zakje mozzarella en de basis voor lasagnesaus toe en breng al roerend aan de kook.

4
4
  • 450 g extra fijne tuinerwten
  • 450 g prei à la crème

Voeg de tuinerwten toe en laat 1 min. zachtjes doorkoken. Verwarm de prei à la crème in een pannetje.

5
5
  • 250 g verse lasagne all’uovo

Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje gehaktsaus. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, een laagje prei à la crème en een laag gehaktsaus.

6
6

Ga door met het maken van laagjes tot de bladen, prei en saus op zijn. Zorg ervoor dat je met een laagje saus eindigt.

7
7

Snijd de mozzarella in 8 plakjes en leg boven op de lasagne. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.