Rijst­noe­delsoep met bief­stuk

Een goedgevuld soepje voor doordeweeks.

(8) waardeer
hoofdgerecht Een goedgevuld soepje voor doordeweeks. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat onder aluminiumfolie of een deksel rusten tot gebruik.
  2. Bak de wokgroente in het achtergebleven bakvet omscheppend ca. 5 min. op hoog vuur. Breng ondertussen het water samen met de runderbouillontablet aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de noedels, srirachasaus en azijn toe, laat 2 min. staan en roer los.
  3. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel achtereenvolgens de gewokte groente, de noedels met bouillon en de biefstuk over grote kommen. Garneer met de korianderblaadjes.

combinatietip:

Houd je van pittig? Garneer de soep met extra srirachasaus.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes.

Tip:

Ben je niet zo’n fan van koriander? Laat ’m dan achterwege of verminder naar smaak de hoeveelheid.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 43-44

Rijstnoedelsoep met biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­noe­delsoep met bief­stuk

1
1
  • 275 g biefstukken

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout.

2
2
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 5 min. Keer halverwege.

3
3

Neem uit de pan en laat onder aluminiumfolie of een deksel rusten tot gebruik.

4
4
  • 800 g Thaise wokgroente

Bak de wokgroente in het achtergebleven bakvet omscheppend ca. 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 2 liter water
  • 1½ runderbouillontablet

Breng ondertussen het water samen met de runderbouillontablet aan de kook.

6
6
  • 225 g Thaise rijstnoedels
  • ½ el sriracha sauce
  • 1 el witte wijnazijn

Zet het vuur uit, voeg de noedels, srirachasaus en azijn toe, laat 2 min. staan en roer los.

7
7

Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

8
8

Verdeel achtereenvolgens de gewokte groente, de noedels met bouillon en de biefstuk over grote kommen.

9
9
  • 7½ g verse koriander

Garneer met de korianderblaadjes.

combinatietip:

Houd je van pittig? Garneer de soep met extra srirachasaus.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.