bewaar
Rijstnoedelsoep met biefstuk
Rijstnoedelsoep met biefstuk
bewaar

Rijstnoedelsoep met biefstuk

Een goedgevuld soepje voor doordeweeks.

15 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

biefstuk

1 el

arachideolie

800 g

Thaise wokgroente

2 liter

water

1½

runderbouillontablet

225 g

rijstnoedels

½ el

sriracha sauce

1 el

witte wijnazijn

7½ g

verse koriander

Een goedgevuld soepje voor doordeweeks.

Aan de slag

1

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat onder aluminiumfolie of een deksel rusten tot gebruik.

2

Bak de wokgroente in het achtergebleven bakvet omscheppend ca. 5 min. op hoog vuur. Breng ondertussen het water samen met de runderbouillontablet aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de noedels, srirachasaus en azijn toe, laat 2 min. staan en roer los.

3

Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel achtereenvolgens de gewokte groente, de noedels met bouillon en de biefstuk over grote kommen. Garneer met de korianderblaadjes.

tip

algemeenBen je niet zo’n fan van koriander? Laat ’m dan achterwege of verminder naar smaak de hoeveelheid.

combinatietipHoud je van pittig? Garneer de soep met extra srirachasaus.

combinatietipLekker met gebakken uitjes.