To­ma­ten­soep met Ita­li­aan­se tos­ti

Tomaat, mozzarella, basilicum: gouden combinatie!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Tomaat, mozzarella, basilicum: gouden combinatie! 4 personen
3 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de mozzarella en tomaten in blokjes. Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant met de pesto. Verdeel de mozzarella en 1/4 van de tomaat over 4 sneetjes. Bedek de halve tosti’s met de rest van de sneetjes brood. Besmeer de buitenkant van de tosti’s met de boter. Verhit een koekenpan en bak 2 tosti’s in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Bak zo nog 2 tosti’s.
  2. Schenk ondertussen de tomatensoep in een pan en verwarm de soep in 5 min. Breng de soep niet aan de kook Halveer de tosti’s. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de rest van de tomatenblokjes over de soep. Serveer met de tosti’s.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Tomatensoep met Italiaanse tosti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­soep met Ita­li­aan­se tos­ti

1
1
  • 125 g bol mozarella
  • 5 trostomaten
  • 8 sneetjes meergranenbrood
  • 50 g basilicumpesto

Snijd de mozzarella en tomaten in blokjes. Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant met de pesto.

2
2

Verdeel de mozzarella en 1/4 van de tomaat over 4 sneetjes. Bedek de halve tosti’s met de rest van de sneetjes brood.

3
3
  • 40 g boter

Besmeer de buitenkant van de tosti’s met de boter.

4
4

Verhit een koekenpan en bak 2 tosti’s in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Bak zo nog 2 tosti’s.

5
5
  • 800 ml tomatensoep

Schenk ondertussen de tomatensoep in een pan en verwarm de soep in 5 min. Breng de soep niet aan de kook.

6
6

Halveer de tosti’s. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de rest van de tomatenblokjes over de soep. Serveer met de tosti’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.