Kaas­wa­fel met avo­ca­do, ched­dar en ont­bijt­spek

Recept van Desmond Gerritse, van Our Hangry Kitchen

(3) waardeer
lunch Recept van Desmond Gerritse, van Our Hangry Kitchen 2 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wafelijzer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng voor het wafelbeslag de geraspte kaas, bloem, het ei, de karnemelk en de baksoda in een kom. Verhit het wafelijzer, schep 2 el beslag in de vorm en bak de wafel. Herhaal met de rest van het beslag.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak met een vork. Vul de holtes van de wafel met de avocadopuree en de cheddar en omwikkel elke wafel met wat plakjes ontbijtspek.
  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wafel in ca. 4 min. goudbruin. Begin met de kant met alle losse eindjes van de plakjes ontbijtspek, zodat ze door het bakken aan elkaar plakken. Keer om en bak nog 4 min. goudbruin. Serveer de wafels warm en bestrooi ze met wat extra cheddar.

combinatietip:

Lekker met ahornsiroop.

video

Kaas­wa­fels met avo­ca­do, ched­dar en ont­bijt­spek

leuk & snel - 00:35 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 20  g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 5 g
Ook te zien in
Oktober 2017

Kaaswafel met avocado, cheddar en ontbijtspek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­wa­fel met avo­ca­do, ched­dar en ont­bijt­spek

1
1
  • 50 g geraspte kaas
  • 100 g tarwebloem
  • 1 middelgroot ei
  • 80 ml karnemelk
  • 1 tl baking soda

Meng voor het wafelbeslag de geraspte kaas, bloem, het ei, de karnemelk en de baksoda in een kom.

2
2

Verhit het wafelijzer, schep 2 el beslag in de vorm en bak de wafel. Herhaal met de rest van het beslag.

3
3
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak met een vork.

4
4
  • 80 g geraspte chedderkaas
  • 100 g ontbijtspek

Vul de holtes van de wafel met de avocadopuree en de cheddar en omwikkel elke wafel met wat plakjes ontbijtspek.

5
5

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wafel in ca. 4 min. goudbruin.

6
6

Begin met de kant met alle losse eindjes van de plakjes ontbijtspek, zodat ze door het bakken aan elkaar plakken.

7
7

Keer om en bak nog 4 min. goudbruin. Serveer de wafels warm en bestrooi ze met wat extra cheddar.

combinatietip:

Lekker met ahornsiroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.