Fud­ge­wa­fels met va­nil­le-ijs

Recept van Desmond Gerritse, van Our Hangry Kitchen

(4) waardeer
gebak Recept van Desmond Gerritse, van Our Hangry Kitchen 4 stuks
4 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wafelijzer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de bloem en baksoda in een kom. Voeg het ei en de karnemelk toe en mix met een handmixer tot een glad beslag. Snijd de fudge in blokjes, voeg toe en meng goed door elkaar. Verwarm het wafelijzer en schenk een flinke eetlepel beslag in de vorm. Bak de wafels ca. 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Herhaal tot het beslag op is. Serveer de wafels met een bol vanille-ijs.

combinatietip:

Lekker met karamelsaus.

video

Fud­ge­wa­fels met va­nil­le-ijs

leuk & snel - 00:22 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Ook te zien in
Oktober 2017

Fudgewafels met vanille-ijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fud­ge­wa­fels met va­nil­le-ijs

1
1
  • 150 g tarwebloem
  • 1 tl baking soda
  • 1 middelgroot ei
  • 130 ml karnemelk

Meng de bloem en baksoda in een kom. Voeg het ei en de karnemelk toe en mix met een handmixer tot een glad beslag.

2
2
  • 50 g fudge caramel

Snijd de fudge in blokjes, voeg toe en meng goed door elkaar.

3
3

Verwarm het wafelijzer en schenk een flinke eetlepel beslag in de vorm. Bak de wafels ca. 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Herhaal tot het beslag op is.

4
4
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Serveer de wafels met een bol vanille-ijs.

combinatietip:

Lekker met karamelsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.