Pom­poen­ch­ut­ney

De warme geur van specerijen vult je hele huis: hallo herfst!

  • bijgerecht
  • 8 stuks
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht De warme geur van specerijen vult je hele huis: hallo herfst! 8 stuks
1 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snipper de uien. Halveer de pompoen in de lengte en snijd vervolgens in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember. Doe de ui, pompoen, peper, gember, garam masala, azijn, rietsuiker en het zout in een pan en breng aan de kook. Voeg de geleisuiker toe en laat nog 5 min. zachtjes koken. Laat vervolgens afkoelen en bewaar in een afsluitbare pot in de koelkast.

bewaartip:

Ongeopend kun je de pot chutney 2 weken, geopend 3 dagen in de koelkast bewaren. Verdeel de chutney over meerdere potten als je niet in één keer 8 porties wilt gebruiken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 27 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pompoenchutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­ch­ut­ney

1
1
  • 2 rode uien
  • 500 g verse pompoen

Snipper de uien. Halveer de pompoen in de lengte en snijd vervolgens in parten.

2
2

Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

4
4
  • 3 cm verse gember

Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember.

5
5
  • 1 el garam masala
  • 250 ml appelciderazijn
  • 100 g rietsuiker
  • 1 tl zout

Doe de ui, pompoen, peper, gember, garam masala, azijn, rietsuiker en het zout in een pan en breng aan de kook.

6
6
  • 100 g geleisuiker

Voeg de geleisuiker toe en laat nog 5 min. zachtjes koken. Laat vervolgens afkoelen en bewaar in een afsluitbare pot in de koelkast.

bewaartip:

Ongeopend kun je de pot chutney 2 weken, geopend 3 dagen in de koelkast bewaren. Verdeel de chutney over meerdere potten als je niet in één keer 8 porties wilt gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.