bewaar
Pompoenchutney
Pompoenchutney
bewaar

Pompoenchutney

De warme geur van specerijen vult je hele huis: hallo herfst!

40 min. bereiden
30 min. wachten
licht pittig
5waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2

rode uien

500 g

verse pompoen

1

rode peper

3 cm

verse gember

1 el

garam masala

250 ml

appelciderazijn

100 g

rietsuiker

1 tl

zout

100 g

geleisuiker

De warme geur van specerijen vult je hele huis: hallo herfst!

Aan de slag

Snipper de uien. Halveer de pompoen in de lengte en snijd vervolgens in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember. Doe de ui, pompoen, peper, gember, garam masala, azijn, rietsuiker en het zout in een pan en breng aan de kook. Voeg de geleisuiker toe en laat nog 5 min. zachtjes koken. Laat vervolgens afkoelen en bewaar in een afsluitbare pot in de koelkast.

bewaartipOngeopend kun je de pot chutney 2 weken, geopend 3 dagen in de koelkast bewaren. Verdeel de chutney over meerdere potten als je niet in één keer 8 porties wilt gebruiken.