bewaar
Pompoenchutney
Pompoenchutney
bewaar

Pompoenchutney

Zó gemaakt en zeer smaakvol door de specerijen.

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

400 g

koelverse pompoenstukjes

1

jazz-appel

3 cm

verse gember

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

Ketoembar gemalen koriander

4 el

witte wijnazijn

2 el

kristalsuiker

½ tl

gemalen kaneel

Dit heb je nodig

  • weckpot (à 500 ml)

Zó gemaakt en zeer smaakvol door de specerijen.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Snijd de pompoenstukjes fijn. Snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de koriander 3 min. Voeg de pompoen, appel, gember, azijn, suiker en kaneel toe en breng aan de kook.

2

Laat de chutney 5 min. koken. Neem de pan van het vuur en doe in de weckpot. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot en bewaar in de koelkast.

tip

combinatietipLekker bij gehaktballen en stoofvlees.