Zeeuw­se mos­se­len met spek en room

Zo'n pannetje mosselen ziet er niet alleen heel fijn uit, de smaak is ook fantastisch.

(3) waardeer
hoofdgerecht Zo'n pannetje mosselen ziet er niet alleen heel fijn uit, de smaak is ook fantastisch. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 2 grote pannen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  2. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen in het water staan.
  3. Snijd het Zeeuws spek in stukjes. Verdeel de boter over de grote pannen en verhit. Verdeel het spek, de roerbakgroente, kruidenboter kruiden, peper en eventueel zout over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de kookzuivel over de pannen en breng aan de kook.
  4. Verdeel de mosselen over de pannen en kook met de deksel op de pannen in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Haal de pannen van het vuur en verwijder de dichte mosselen. Serveer de mosselen in de pannen. Serveer de friet er apart bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 52 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zeeuwse mosselen met spek en room

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zeeuw­se mos­se­len met spek en room

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g verse Vlaamse friet

Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

3
3
  • 3 kg verse mosselen

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt.

4
4

Laat de mosselen in het water staan.

5
5
  • 100 g Zeeuws spek
  • 50 g ongezouten boter

Snijd het Zeeuws spek in stukjes. Verdeel de boter over de grote pannen en verhit.

6
6
  • 800 g Hollandse roerbakgroenten
  • 2 el kruidenboterkruiden

Verdeel het spek, de roerbakgroente, kruidenboter kruiden, peper en eventueel zout over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 250 ml kookzuivel

Verdeel de kookzuivel over de pannen en breng aan de kook.

8
8

Verdeel de mosselen over de pannen en kook met de deksel op de pannen in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

9
9

Haal de pannen van het vuur en verwijder de dichte mosselen. Serveer de mosselen in de pannen. Serveer de friet er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.