Kipburger met Zeeuwse spruitjes

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak notenrijst (275 g)
- 1 zak spruitjes (500 g)
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 g Zeeuws spek (in reepjes)
- 1 grote ui (fijngesnipperd)
- 2 x 2 kipburgers
- 2 eetlepels verse munt (grofgehakt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spruitjes schoon en kook ze 8 minuten in weinig water met zout. Giet ze af en laat uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak het spek in 2 minuten uit. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de spruitjes toe en bak ze al omscheppend in 2 minuten verder gaar. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de kipburgers op matig vuur in 5 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. Schep de munt door de spruitjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruitjes en de notenrijst over 4 borden. Snijd de kipburgers in repen en leg deze op de spruitjes.
Tip:
Zeeuws spek is gemarineerd en heeft daardoor een volle, kruidige smaak. U kunt het eventueel vervangen door katenspek of ontbijtspek.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 58 g
- vet 41 g