bewaar
Enchilada's met kidneybonenchili
Enchilada's met kidneybonenchili
bewaar

Enchilada's met kidneybonenchili

Zorg dat er minimaal een keer per week bonen op het menu staan: makkelijk, lekker én goed voor je.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zoete aardappel

2 el

(arachide)olie

100 g

cheddar aan stuk

3

bosuien

½

jalapeñopeper

500 g

kidneybonen chili in zak

8

wraps

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Zorg dat er minimaal een keer per week bonen op het menu staan: makkelijk, lekker én goed voor je.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappel 8 min. op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de cheddar en snijd de bosui in ringen.

2

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de kidneybonenchili, bosui en de peper toe en verwarm 1 min. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Vet de ovenschaal in. Verdeel het mengsel over de wraps, rol op en leg ze in de ovenschaal. Strooi de kaas erover en bak ca. 15 min. in de oven.

4

Snijd ondertussen de koriander grof. Bestrooi de enchilada’s met de koriander.

combinatietipLekker met sour cream.