En­chi­l­a­d­a's met kid­ney­bo­nen­chi­li

Zorg dat er minimaal een keer per week bonen op het menu staan: makkelijk, lekker én goed voor je.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zorg dat er minimaal een keer per week bonen op het menu staan: makkelijk, lekker én goed voor je. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappel 8 min. op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de cheddar en snijd de bosui in ringen.
  2. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de kidneybonenchili, bosui en de peper toe en verwarm 1 min. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Verdeel het mengsel over de wraps, rol op en leg ze in de ovenschaal. Strooi de kaas erover en bak ca. 15 min. in de oven.
  4. Snijd ondertussen de koriander grof. Bestrooi de enchilada’s met de koriander.

combinatietip:

Lekker met sour cream.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Enchilada's met kidneybonenchili

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­chi­l­a­d­a's met kid­ney­bo­nen­chi­li

1
1
  • 300 g zoete aardappelen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise).

2
2
  • 1 el (arachide)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappel 8 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 100 g cheddar aan stuk
  • 3 bosuien

Rasp ondertussen de cheddar en snijd de bosui in ringen.

4
4
  • ½ jalapeñopeper

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

5
5
  • 500 g kidneybonen chili in zak

Voeg de kidneybonenchili, bosui en de peper toe en verwarm 1 min. Breng eventueel op smaak met zout.

6
6
  • 1 el (arachide)olie
  • 8 wraps

Vet de ovenschaal in. Verdeel het mengsel over de wraps, rol op en leg ze in de ovenschaal. Strooi de kaas erover en bak ca. 15 min. in de oven.

7
7
  • 15 g verse koriander

Snijd ondertussen de koriander grof. Bestrooi de enchilada’s met de koriander.

combinatietip:

Lekker met sour cream.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.