bewaar
In bockbier gestoofde kippenpoten
In bockbier gestoofde kippenpoten
bewaar

In bockbier gestoofde kippenpoten

De bitterzoete smaak van bockbier is onweerstaanbaar in dit stoofgerecht.

15 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

4

scharrelkippenpoten

2 tenen

knoflook

600 g

geschilde bospeen

250 g

kastanjechampignon

320 g

zilveruitjes

1 stuk

takje rozemarijn

250 ml

kippenbouillon in pot

300 ml

bockbier

De bitterzoete smaak van bockbier is onweerstaanbaar in dit stoofgerecht.

Aan de slag

1

Verhit de boter in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en eventueel zout en bak in 10 min. rondom goudbruin.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de bospeen in stukken van 2 cm. Halveer de champignons. Laat de zilveruitjes uitlekken. Neem de kip uit de pan. Bak de knoflook, bospeen, champignons en rozemarijn 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de zilveruitjes, bouillon en het bockbier toe en breng aan de kook. Voeg de kippenpoten toe en stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 1 uur gaar.

3

Neem de kippenpoten uit de pan en kook de stoof zonder deksel op laag vuur 15 min. in. Trek ondertussen het kippenvlees van het bot en voeg toe aan de stoof.

bewaartipJe kunt de stoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot verwarmen in de koelkast.

combinatietipLekker met geschilde, gekookte krieltjes.