Ge­bak­ken schel­vis met groe­ne groen­ten

Schelvis is zacht en mild van smaak. Die wil je natuurlijk wel proeven!

(5) waardeer
hoofdgerecht Schelvis is zacht en mild van smaak. Die wil je natuurlijk wel proeven! 2 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in schuine stukken van 1.5 cm. Was de courgette, snijd in de lengte in kwarten en in de breedte in stukken van 1.5 cm. Verhit 10 g boter in een hapjespan met deksel en voeg de prei en 50 ml water toe. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit 10 g boter in een andere hapjespan en bak de courgette en tijm 6 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan.
  4. Snijd de schelvis in 2 stukken. Verhit 10 g boter in dezelfde hapjespan en bak de schelvis in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
  5. Giet de aardappelen af. Voeg de rest van de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de puree, gestoofde prei, courgette en schelvis in componenten over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 40 2017

Gebakken schelvis met groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken schel­vis met groe­ne groen­ten

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 prei
  • 1 courgette

Was ondertussen de prei en snijd in schuine stukken van 1.5 cm. Was de courgette, snijd in de lengte in kwarten en in de breedte in stukken van 1.5 cm.

3
3
  • 10 g ongezouten boter

Verhit de boter in een hapjespan met deksel en voeg de prei en 50 ml water toe. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 10 g ongezouten boter
  • 2 tl gedroogde tijm

Verhit de boter in een andere hapjespan en bak de courgette en tijm 6 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan.

6
6
  • 280 g verse schelvis
  • 10 g ongezouten boter

Snijd de schelvis in 2 stukken. Verhit de boter in dezelfde hapjespan en bak de schelvis in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 10 g ongezouten boter
  • 50 ml halfvolle melk

Giet de aardappelen af. Voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel de puree, gestoofde prei, courgette en schelvis in componenten over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.