Bas­ma­ti­rijst met var­kens­haas in ko­kos­saus

Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de ananasstukjes.
  3. Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn en meng samen met de rauwkost radijsmix en chilisaus door de komkommer.
  4. Verdeel de rijst, rauwkostsalade en varkenshaas met saus over de borden.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden rode peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 37-38

Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bas­ma­ti­rijst met var­kens­haas in ko­kos­saus

1
1
  • 300 g extra geurige basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 270 g varkenshaas
  • 2 el (arachide)olie
  • 1 el kerriepoeder

Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 400 g verse ananasstukjes

Halveer ondertussen de ananasstukjes.

4
4
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout.

5
5
  • 1 komkommer
  • 7½ g verse munt
  • 150 g rauwkost radijsmix
  • 2 el zoete chilisaus

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn en meng samen met de rauwkost radijsmix en chilisaus door de komkommer.

6
6

Verdeel de rijst, rauwkostsalade en varkenshaas met saus over de borden.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.