Ge­roos­ter­de bloem­kool met zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

Met hazelnoten kun je oneindig combineren. Zoet of hartig, ze kunnen overal bij.

(5) waardeer
hoofdgerecht Met hazelnoten kun je oneindig combineren. Zoet of hartig, ze kunnen overal bij. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Schep om met 2/3 van de olie, de zhug en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool ca. 15 min. in het midden van de oven. Hak de hazelnoten grof en voeg de laatse 5 min. aan de bloemkool toe en schep om.
  3. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel wat zout toe. Kook in 10 min. gaar.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
  5. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Pureer met de pureestamper tot een grove puree. Voeg ca. 100 ml kookvocht toe tot het smeuïg is. Breng op smaak met peper. Snijd de selderij fijn en schep door de puree. Verdeel de puree, worsten en geroosterde bloemkool met hazelnoten over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 39 2017

Geroosterde bloemkool met zoete-aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bloem­kool met zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g bloemkoolroosjes

Breng een ruime pan water aan de kook. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten.

3
3
  • 2 el (olijf)olie
  • 2½ tl zhug kruidenmix

Schep om met de olie, de zhug en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 50 g ongebrande hazelnoten

Rooster de bloemkool ca. 15 min. in het midden van de oven. Hak de hazelnoten grof en voeg de laatse 5 min. aan de bloemkool toe en schep om.

5
5
  • 1 kg zoete aardappel

Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel wat zout toe. Kook in 10 min. gaar.

6
6
  • 1 el (olijf)olie
  • 4 varkensbraadworsten

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.

7
7

Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Pureer met de pureestamper tot een grove puree.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

8
8

Voeg ca. 100 ml kookvocht toe tot het smeuïg is. Breng op smaak met peper.

9
9
  • 20 g selderij

Snijd de selderij fijn en schep door de puree. Verdeel de puree, worsten en geroosterde bloemkool met hazelnoten over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.