Bieflap­jes met sprui­ten en zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

Ga op de gezondere toer met deze puree van zoete aardappel.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Ga op de gezondere toer met deze puree van zoete aardappel. 2 personen
2 32

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 10 min. gaar. Maak de spruiten schoon en kook ze in een andere pan in 6 min. beetgaar. Dep ondertussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Hak de walnoten grof.
  2. Giet de spruiten af en schep om met de mosterd en walnoten. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de bieflapjes met de zoete-aardappelpuree en spruiten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016, Op de gezondere toer, Kickstart 10-daagse

Bieflapjes met spruiten en zoete-aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bieflap­jes met sprui­ten en zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 500 g zoete aardappelen
  • 250 g kleine spruiten

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 10 min. gaar. Maak de spruiten schoon en kook ze in een andere pan in 6 min. beetgaar.

2
2
  • 150 g bieflappen
  • 2 el olijfolie

Dep ondertussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

3
3
  • 1 el walnoten

Neem uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Hak de walnoten grof.

4
4
  • ½ el grove mosterd

Giet de spruiten af en schep om met de mosterd en walnoten. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de bieflapjes met de zoete-aardappelpuree en spruiten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.