bewaar
Spaanse rijstschotel met chorizo en kip
Spaanse rijstschotel met chorizo en kip
bewaar

Spaanse rijstschotel met chorizo en kip

Een zuidelijk feestje op tafel. De kruidige chorizo gaat goed samen met de kip en komijn.

25 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

notenrijst

1

paprikamix

250 g

cherrytomaten

100 g

chorizoworst

350 g

kipfiletblokjes

2 tl

komijn

15 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Een zuidelijk feestje op tafel. De kruidige chorizo gaat goed samen met de kip en komijn.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Was de tomaten en halveer ze.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 1 min. krokant. Neem uit de pan (laat het bakvet achter) en laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de chorizo.

4

Bak de kipblokjes met de komijn, peper en eventueel zout 4 min. in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de laatste minuut de tomaten toe.

5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de rijst en chorizo door de kip en breng op smaak met peper. Verdeel de rijstschotel over diepe borden en garneer met de peterselie.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.