Spaan­se rijst­scho­tel met cho­ri­zo en kip

Een zuidelijk feestje op tafel. De kruidige chorizo gaat goed samen met de kip en komijn.

(14) waardeer
spaans hoofdgerecht Een zuidelijk feestje op tafel. De kruidige chorizo gaat goed samen met de kip en komijn. 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Was de tomaten en halveer ze.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 1 min. krokant. Neem uit de pan (laat het bakvet achter) en laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de chorizo.
  4. Bak de kipblokjes met de komijn, peper en eventueel zout 4 min. in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de laatste minuut de tomaten toe.
  5. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de rijst en chorizo door de kip en breng op smaak met peper. Verdeel de rijstschotel over diepe borden en garneer met de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 7 2018 , Allerhande Box Week 39 2017

Spaanse rijstschotel met chorizo en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se rijst­scho­tel met cho­ri­zo en kip

1
1
  • 275 g notenrijst

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar.

2
2

Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 1 paprikamix
  • 250 g cherrytomaten

Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Was de tomaten en halveer ze.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 100 g chorizoworst

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 1 min. krokant.

5
5

Neem uit de pan (laat het bakvet achter) en laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de chorizo.

6
6
  • 350 g kipfiletblokjes
  • 2 tl komijn

Bak de kipblokjes met de komijn, peper en eventueel zout 4 min. in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

7
7

Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de laatste minuut de tomaten toe.

8
8
  • 15 g verse peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de rijst en chorizo door de kip en breng op smaak met peper.

9
9

Verdeel de rijstschotel over diepe borden en garneer met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.