Maal­tij­drös­ti van Chickslo­ve­food

Uit het Daily dinner-kookboek van Chickslovefood.

(2) waardeer
Uit het Daily dinner-kookboek van Chickslovefood. 2 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het kontje van de prei, maak ´m verder schoon en snijd in dunne ringen. Schil en snijd de ui in dunne ringen. Schil en was de aardappels en rasp ze met een handrasp of keukenmachine tot grove rasp.
  2. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan, voeg de prei en de ui toe gevolgd door een snuf peper en zout en bak zo’n 4 minuten. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de pancetta in reepjes en voeg deze na de 4 minuten toe. Roer goed door elkaar en bak 2 minuten. Schep uit de pan op een bord en zet even weg.
  3. Verwarm de rest van de olie in de koekenpan en voeg de aardappelrasp toe, gevolgd door een flinke snuf peper en zout. Bak de aardappelrasp in 10 minuten gaar, goudbruin en krokant. Voeg vervolgens het preimengsel toe, gevolgd door de pijnboompitten. Roer alles goed door elkaar en bak nog eens 5 minuten. Verdeel over de borden en serveer.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

bewaartip:

Portie over? Bewaar het in de koelkast en bak de volgende dag weer op.

video

Maal­tij­drös­ti van Chickslo­ve­food

Allerhande kookt met... - 01:00 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
September 2017

Maaltijdrösti van Chickslovefood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tij­drös­ti van Chickslo­ve­food

1
1
  • 1 dunne prei

Verwijder het kontje van de prei, maak ´m verder schoon en snijd in dunne ringen.

2
2
  • 1 ui

Schil en snijd de ui in dunne ringen.

3
3
  • 600 g kruimige aardappelen

Schil en was de aardappelen en rasp ze met een handrasp of keukenmachine tot grove rasp.

4
4
  • 1 el (olijf)olie

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan, voeg de prei en de ui toe gevolgd door een snuf peper en zout en bak zo’n 4 minuten. Schep regelmatig om.

5
5
  • 75 g pancetta

Snijd ondertussen de pancetta in reepjes en voeg deze na de 4 minuten toe.

6
6

Roer goed door elkaar en bak 2 minuten. Schep uit de pan op een bord en zet even weg.

7
7
  • 1 el (olijf)olie

Verwarm weer een beetje olie in de koekenpan en voeg de aardappelrasp toe, gevolgd door een flinke snuf peper en zout.

8
8

Bak de aardappelrasp in 10 minuten gaar, goudbruin en krokant.

9
9
  • 50 g pijnboompitten

Voeg vervolgens het preimengsel toe, gevolgd door de pijnboompitten. Roer alles goed door elkaar en bak nog eens 5 minuten.

10
10

Verdeel over de borden en serveer.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

bewaartip:

Portie over? Bewaar het in de koelkast en bak de volgende dag weer op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.