bewaar
Springrolls met 'panang' biefstuk
Springrolls met 'panang' biefstuk
bewaar

Springrolls met 'panang' biefstuk

Niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog prachtig van kleur.

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

12 porties

80 g

mihoen

2 el

sesamolie

1 el

panang currypasta

300 g

biefstuk

2 el

rijstazijn

½

komkommer

200 g

radijs

125 g

taugé

7½ g

verse koriander

12

rijstvellen

Niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog prachtig van kleur.

Aan de slag

1

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel af onder koud stromend water en doe in een kom. Meng de olie met de panang currypasta en bestrijk de biefstukken ermee. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de biefstukken 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat afkoelen en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Meng ondertussen de panang currypasta met de rijstazijn en de olie.

2

Halveer de halve komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 5 cm lang. Snijd de radijs in plakjes. Doe de taugé in een schaal en giet er kokend water over. Giet meteen af. Snijd de koriander grof. Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens één rijstvel 5-10 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van het rijstvel achtereenvolgens wat blaadjes koriander, radijs, mihoen, taugé, plakjes biefstuk en komkommer. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo nog 11 springrolls. Serveer met de panangdip.