Springrolls met pa­na­ng bief­stuk

Niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog prachtig van kleur.

(4) waardeer
thais borrelhapje Niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog prachtig van kleur. 12 stuks
3 4

Advertentie

Ingrediënten

12 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel af onder koud stromend water en doe in een kom. Meng de olie met de panang currypasta en bestrijk de biefstukken ermee. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de biefstukken 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat afkoelen en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Meng ondertussen de panang currypasta met de rijstazijn en de olie.
  2. Halveer de halve komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 5 cm lang. Snijd de radijs in plakjes. Doe de taugé in een schaal en giet er kokend water over. Giet meteen af. Snijd de koriander grof. Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens één rijstvel 5-10 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van het rijstvel achtereenvolgens wat blaadjes koriander, radijs, mihoen, taugé, plakjes biefstuk en komkommer. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo nog 11 springrolls. Serveer met de panangdip.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 37-38

Springrolls met panang biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Springrolls met pa­na­ng bief­stuk

1
1
  • 80 g mihoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel af onder koud stromend water en doe in een kom.

2
2
  • 1 el sesamolie
  • ½ el panang currypasta
  • 300 g biefstukken

Meng de olie met de panang currypasta en bestrijk de biefstukken ermee.

3
3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de biefstukken 5 min. op middelhoog vuur.

4
4

Keer halverwege. Neem uit de pan, laat afkoelen en snijd in zo dun mogelijke plakjes.

5
5
  • ½ el panang currypasta
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie

Meng ondertussen de panang currypasta met de rijstazijn en de olie.

6
6
  • ½ komkommer

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 5 cm lang.

7
7
  • 200 g radijsjes
  • 125 g taugé
  • 7½ g verse koriander

Snijd de radijs in plakjes. Doe de taugé in een schaal en giet er kokend water over. Giet meteen af. Snijd de koriander grof.

8
8
  • 12 rijstvellen

Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens één rijstvel 5-10 sec. en leg op een schone plank of werkblad.

9
9

Leg in het midden van het rijstvel achtereenvolgens wat blaadjes koriander, radijs, mihoen, taugé, plakjes biefstuk en komkommer.

10
10

Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

11
11

Maak zo nog 11 springrolls. Serveer met de panangdip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.