Sar­di­ne­cros­ti­ni met ai­oli en ui­en­ch­ut­ney

Eens wat anders dan tonijn uit blik? Probeer deze crostini met sardines eens!

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 8 min. oventijd
(3) waardeer
italiaans borrelhapje Eens wat anders dan tonijn uit blik? Probeer deze crostini met sardines eens! 16 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de wijnazijn en suiker toe en laat 10 min. zachtjes koken. Neem de chutney van het vuur en laat 30 min. afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kapjes van de ciabatta en snijd het brood in schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Laat de sardines uitlekken, maar vang de olie op. Besprenkel het brood met 2 el van de opgevangen olie (per 16 stuks). Bak de crostini in het midden van de oven in ca. 8 min goudbruin en krokant.
  4. Halveer ondertussen de sardines en verwijder de graat. Haal de blaadjes van de sla en scheur in stukken. Laat de uienchutney uitlekken in een zeef. Bestrijk de crostini met de aioli en beleg elke crostini met sla, sardines en wat uienchutney.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Sardinecrostini met aioli en uienchutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sar­di­ne­cros­ti­ni met ai­oli en ui­en­ch­ut­ney

1
1
  • 150 g rode uien
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 75 ml rodewijnazijn
  • 2 el suiker

Voeg de wijnazijn en suiker toe en laat 10 min. zachtjes koken. Neem de chutney van het vuur en laat 30 min. afkoelen.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

4
4
  • 1 ciabatta afbakbrood

Snijd de kapjes van de ciabatta en snijd het brood in schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 240 g sardines in olijfolie

Laat de sardines uitlekken, maar vang de olie op. Besprenkel het brood met 2 el van de opgevangen olie (per 16 stuks).

6
6

Bak de crostini in het midden van de oven in ca. 8 min goudbruin en krokant.

7
7

Halveer ondertussen de sardines en verwijder de graat.

8
8
  • 1 kropje babyromainesla

Haal de blaadjes van de sla en scheur in stukken.

9
9
  • 4 el aioli

Laat de uienchutney uitlekken in een zeef. Bestrijk de crostini met de aioli en beleg elke crostini met sla, sardines en wat uienchutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.