Sar­di­ne­cros­ti­ni met ai­oli en ui­en­ch­ut­ney

Eens wat anders dan tonijn uit blik? Probeer deze crostini met sardines eens!

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 8 min. oventijd
(0) waardeer
borrelhapje Eens wat anders dan tonijn uit blik? Probeer deze crostini met sardines eens! 16 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de wijnazijn en suiker toe en laat 10 min. zachtjes koken. Laat ca. 30 min. afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  3. Snijd de kapjes van de ciabatta en snijd het brood in 16 schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de sardines uitlekken en vang de olie op. Besprenkel het brood met 2 el van de opgevangen olie. Bak de crostini in het midden van de oven in ca. 8 min goudbruin en krokant.
  4. Halveer ondertussen de sardines en verwijder de graat. Laat de uienchutney uitlekken in een zeef. Bestrijk de crostini met de aioli en beleg elke crostini met een paar blaadjes snijbiet, een halve sardine en wat uienchutney.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Sardinecrostini met aioli en uienchutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sar­di­ne­cros­ti­ni met ai­oli en ui­en­ch­ut­ney

1
1
  • 150 g rode uien
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 75 ml rodewijnazijn
  • 35 g lichte basterdsuiker

Voeg de wijnazijn en suiker toe en laat 10 min. zachtjes koken. Laat ca. 30 min. afkoelen.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

4
4
  • 1 ciabatta afbakbrood

Snijd de kapjes van de ciabatta en snijd het brood in 16 schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 240 g sardines in olijfolie

Laat de sardines uitlekken en vang de olie op. Besprenkel het brood met 2 el van de opgevangen olie.

6
6

Bak de crostini in het midden van de oven in ca. 8 min goudbruin en krokant.

7
7

Halveer ondertussen de sardines en verwijder de graat.

8
8
  • 4 el aioli
  • 37½ g snijbiet

Laat de uienchutney uitlekken in een zeef. Bestrijk de crostini met de aioli en beleg elke crostini met een paar blaadjes snijbiet, een halve sardine en wat uienchutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.