Vis­bor­rel­plank

Zondagmiddag, een witte wijn en deze rijkgevulde visborrelplank. Dat noemen wij ultiem geluk.

(3) waardeer
bijgerecht Zondagmiddag, een witte wijn en deze rijkgevulde visborrelplank. Dat noemen wij ultiem geluk. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de knoflooktoastjes op een borrelplank. Snijd de mozzarella in plakjes en leg op de toastjes. Verdeel de ansjovis erover en rasp de gele schil van de citroen boven de broodjes.
  2. Laat de makreel uitlekken en doe in een kommetje, samen met de piccalilly en mayonaise en meng goed. Zet de kom makreelsalade op de borrelplank. Trek het blikje sardines open, maar laat de deksel vastzitten aan het blikje. Haal de sardines eruit en verwijder de graten. Breek de vis in stukjes en leg zonder de olie terug in het blikje. Besprenkel met srirachasaus en zet op de borrelplank. Leg de gerookte zalm op de plank. Snijd de citroen in schijfjes en leg ernaast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Visborrelplank

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­bor­rel­plank

1
1
  • 160 g pan de ajo knoflooktoast
  • 125 g mozzarella

Leg de knoflooktoastjes op een borrelplank. Snijd de mozzarella in plakjes en leg op de toastjes.

2
2
  • 46 g ansjovis
  • 1 citroen

Verdeel de ansjovis erover en rasp de gele schil van de citroen boven de broodjes.

3
3
  • 125 g makreelfilets in blik
  • 2 el piccalilly
  • 2 el mayonaise

Laat de makreel uitlekken en doe in een kommetje, samen met de piccalilly en mayonaise en meng goed. Zet de kom makreelsalade op de borrelplank.

4
4
  • 120 g sardines in olijfolie

Trek het blikje sardines open, maar laat de deksel vastzitten aan het blikje. Haal de sardines eruit en verwijder de graten.

5
5
  • 1 tl sriracha sauce

Breek de vis in stukjes en leg zonder de olie terug in het blikje. Besprenkel met srirachasaus en zet op de borrelplank.

6
6
  • 100 g gerookte zalm

Leg de gerookte zalm op de plank. Snijd de citroen in schijfjes en leg ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.