bewaar
Zalmburger met coleslaw
Zalmburger met coleslaw
bewaar

Zalmburger met coleslaw

Deze zalmburger maak je lekker zelf. Knapperige coleslaw en dressing erbij, smullen maar.

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Twentse bollen

3

bosuien

426 g

wilde roze zalm in blik

1

citroen

1

middelgroot ei

1½ el

paneermeel

1 el

traditionele olijfolie

1

komkommer

4½ el

mayonaise

1 el

water

2 tl

Sriracha Thaise chilisaus

200 g

gesneden spitskool

150 g

peen julienne

Deze zalmburger maak je lekker zelf. Knapperige coleslaw en dressing erbij, smullen maar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bak de Twentse bollen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de bosui in ringen. Laat de zalm uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het ei los. Meng de zalm goed met het ei, paneermeel, de helft van de bosui, 1 el citroensap en 1 tl citroenrasp. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van Ø 8 cm van.

3

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4

Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Meng de mayonaise met het water en de sriracha. Meng de helft van de dressing met de spitskool, peen julienne en de rest van de bosui.

5

Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de rest van de dressing. Beleg met wat komkommer, een burger en wat coleslaw. Serveer de rest van de coleslaw en komkommer erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmburger met coleslaw

Deze zalmburger maak je lekker zelf. Knapperige coleslaw en dressing erbij, smullen maar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig