Zalm­bur­ger met co­les­law

Deze zalmburger maak je lekker zelf. Knapperige coleslaw en dressing erbij, smullen maar.

(2) waardeer
hoofdgerecht Deze zalmburger maak je lekker zelf. Knapperige coleslaw en dressing erbij, smullen maar. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bak de Twentse bollen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de bosui in ringen. Laat de zalm uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het ei los. Meng de zalm goed met het ei, paneermeel, de helft van de bosui, 1 el citroensap en 1 tl citroenrasp. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van Ø 8 cm van.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Meng de mayonaise met het water en de sriracha. Meng de helft van de dressing met de spitskool, peen julienne en de rest van de bosui.
  5. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de rest van de dressing. Beleg met wat komkommer, een burger en wat coleslaw. Serveer de rest van de coleslaw en komkommer erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zalmburger met coleslaw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­bur­ger met co­les­law

1
1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2
2
  • 4 Twentse bollen

Bak de Twentse bollen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 3 bosuien
  • 426 g wilde roze zalm in blik
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de bosui in ringen. Laat de zalm uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 1 middelgroot ei
  • 1½ el paneermeel

Klop het ei los. Meng de zalm goed met het ei, paneermeel, de helft van de bosui, 1 el citroensap en 1 tl citroenrasp.

5
5

Vorm er met vochtige handen 4 burgers van Ø 8 cm van.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 1 komkommer
  • 4½ el mayonaise
  • 1 el water
  • 2 tl Sriracha Thaise chilisaus

Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Meng de mayonaise met het water en de sriracha.

8
8
  • 200 g gesneden spitskool
  • 150 g peen julienne

Meng de helft van de dressing met de spitskool, peen julienne en de rest van de bosui.

9
9

Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de rest van de dressing. Beleg met wat komkommer, een burger en wat coleslaw.

10
10

Serveer de rest van de coleslaw en komkommer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.