bewaar
Pasta met tonijn, spinazie & asperges
Pasta met tonijn, spinazie & asperges
bewaar

Pasta met tonijn, spinazie & asperges

Altijd op voorraad hebben: vis in blik. Daarmee zet je bijvoorbeeld dit lekkere gerecht op tafel.

15 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

100 g

groene aspergetips

1

ui

1 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

320 g

Fish Tales Ali's tonijnstukken in water

125 ml

verse slagroom

130 g

zongedroogde tomaat

50 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Altijd op voorraad hebben: vis in blik. Daarmee zet je bijvoorbeeld dit lekkere gerecht op tafel.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de aspergetips toe. Giet af.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Zet het vuur hoger en voeg de spinazie in delen toe totdat deze geslonken is. Laat het ui-spinaziemengsel in een zeef of vergiet uitlekken. Doe het mengsel in een schaal en meng de pasta met de asperges erdoor. Laat de tonijn uitlekken en doe de helft met de slagroom in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Schep de saus door de pasta. Verdeel de rest van de tonijn en de tomaten erover. Schaaf de kaas erover en serveer.