Pas­ta met to­nijn, spi­na­zie & as­per­ges

Altijd op voorraad hebben: vis in blik. Daarmee zet je bijvoorbeeld dit lekkere gerecht op tafel.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Altijd op voorraad hebben: vis in blik. Daarmee zet je bijvoorbeeld dit lekkere gerecht op tafel. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de aspergetips toe. Giet af.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Zet het vuur hoger en voeg de spinazie in delen toe totdat deze geslonken is. Laat het ui-spinaziemengsel in een zeef of vergiet uitlekken. Doe het mengsel in een schaal en meng de pasta met de asperges erdoor. Laat de tonijn uitlekken en doe de helft met de slagroom in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Schep de saus door de pasta. Verdeel de rest van de tonijn en de tomaten erover. Schaaf de kaas erover en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met tonijn, spinazie & asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met to­nijn, spi­na­zie & as­per­ges

1
1
  • 300 g fusilli
  • 100 g groene aspergetips

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de aspergetips toe. Giet af.

2
2
  • 1 ui
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 600 g verse spinazie

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Zet het vuur hoger en voeg de spinazie in delen toe totdat deze geslonken is.

3
3

Laat het ui-spinaziemengsel in een zeef of vergiet uitlekken. Doe het mengsel in een schaal en meng de pasta met de asperges erdoor.

4
4
  • 320 g Fish Tales Ali's tonijnstukken in water
  • 125 ml verse slagroom

Laat de tonijn uitlekken en doe de helft met de slagroom in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

5
5
  • 130 g zongedroogde tomaten
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Schep de saus door de pasta. Verdeel de rest van de tonijn en de tomaten erover. Schaaf de kaas erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.