To­nijn­cous­cous met broc­co­li uit de oven

Gevalletje fusionkeuken, met oosterse parelcouscous, good old broccoli en Italiaanse kaas.

(8) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Gevalletje fusionkeuken, met oosterse parelcouscous, good old broccoli en Italiaanse kaas. 4 personen
4 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in heel kleine roosjes en schep op de bakplaat om met de kikkererwten, olie, wat peper en eventueel zout. Bak in de oven in ca. 20 min. gaar
  3. Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Hak de walnoten grof. Laat de tonijn en kappertjes uitlekken.
  4. Meng de couscous met de pesto, kikkererwten, broccoli, walnoten, tonijn en kappertjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schaaf de kaas erover en serveer.

variatietip:

Graag iets pittiger? Voeg wat chilivlokken toe aan de couscous.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 35-36

Tonijncouscous met broccoli uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­cous­cous met broc­co­li uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g kikkererwten in blik

Doe de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

4
4
  • 500 g broccoli
  • 2 el (olijf)olie

Snijd de broccoli in heel kleine roosjes en schep op de bakplaat om met de kikkererwten, olie, wat peper en eventueel zout.

5
5

Bak in de oven in ca. 20 min. gaar

6
6
  • 200 g parelcouscous

Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

7
7
  • 50 g ongebrande walnoten
  • 320 g tonijnstukken in zonnebloemolie
  • 100 g kappertjes

Hak de walnoten grof. Laat de tonijn en kappertjes uitlekken.

8
8
  • 50 g basilicumpesto

Meng de couscous met de pesto, kikkererwten, broccoli, walnoten, tonijn en kappertjes.

9
9
  • 50 g Pecorino Romano

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schaaf de kaas erover en serveer.

variatietip:

Graag iets pittiger? Voeg wat chilivlokken toe aan de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.