bewaar
Tonijncouscous met broccoli uit de oven
Tonijncouscous met broccoli uit de oven
bewaar

Tonijncouscous met broccoli uit de oven

Gevalletje fusionkeuken, met oosterse parelcouscous, good old broccoli en Italiaanse kaas.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kikkererwten in blik

500 g

broccoli

2 el

(olijf)olie

200 g

parelcouscous

50 g

ongebrande walnoten

340 g

Princes tonijnmoot in zonnebloemolie

100 g

kappertjes

50 g

basilicumpesto

50 g

Pecorino Romano

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Gevalletje fusionkeuken, met oosterse parelcouscous, good old broccoli en Italiaanse kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in heel kleine roosjes en schep op de bakplaat om met de kikkererwten, olie, wat peper en eventueel zout. Bak in de oven in ca. 20 min. gaar

3

Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Hak de walnoten grof. Laat de tonijn en kappertjes uitlekken.

4

Meng de couscous met de pesto, kikkererwten, broccoli, walnoten, tonijn en kappertjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schaaf de kaas erover en serveer.

variatietipGraag iets pittiger? Voeg wat chilivlokken toe aan de couscous.

Tonijncouscous met broccoli uit de oven

Gevalletje fusionkeuken, met oosterse parelcouscous, good old broccoli en Italiaanse kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig