Kleur­rij­ke glu­ten­vrije pen­ne­sa­la­de

Je proeft de zomer in deze salade.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Je proeft de zomer in deze salade. 4 personen
3 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm. Leg de courgette op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1/8e van de olie en de helft van de azijn. Rooster ca. 20 min. onder in de oven.
  2. Voeg na 5 min. de tomaten toe aan de courgette en besprenkel met een 1/8 van de olie en de rest van de azijn. Leg de ham op een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat met ham boven de groenten. Rooster ca. 15 min. mee. Schep de groenten en ham halverwege om.
  3. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe in een schaal. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum en doe ze in een hoge beker. Voeg de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Breng op smaak met peper.
  4. Scheur de mozzarella in stukjes. Neem de groenten uit de oven. Meng de penne met de groenten, mozzarella en kruidenolie. Breek de ham in stukjes en verdeel over de penne.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kleurrijke glutenvrije pennesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kleur­rij­ke glu­ten­vrije pen­ne­sa­la­de

1
1
  • 1 courgette

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm. Leg de courgette op een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • ½ el (olijf)olie
  • ½ el balsamicoazijn

Besprenkel met 1/8 van de olie en de helft van de azijn. Rooster ca. 20 min. onder in de oven.

3
3
  • ½ el (olijf)olie
  • ½ el balsamicoazijn
  • 500 g snoepgroente tomatenmix

Voeg na 5 min. de tomaten toe aan de courgette en besprenkel met 1/8 van de olie en de rest van de azijn.

4
4
  • 70 g parmaham

Leg de ham op een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat met ham boven de groenten. Rooster ca. 15 min. mee.

5
5

Schep de groenten en ham halverwege om.

6
6
  • 300 g penne glutenvrij

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe in een schaal.

7
7
  • 15 g verse basilicum

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum en doe ze in een hoge beker.

8
8
  • 3 el (olijf)olie

Voeg de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Breng op smaak met peper.

9
9
  • 125 g buffelmozzarella

Scheur de mozzarella in stukjes. Neem de groenten uit de oven.

10
10

Meng de penne met de groenten, mozzarella en kruidenolie. Breek de ham in stukjes en verdeel over de penne.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.