bewaar
Kleurrijke glutenvrije pennesalade
Kleurrijke glutenvrije pennesalade
bewaar

Kleurrijke glutenvrije pennesalade

Je proeft de zomer in deze salade.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
redelijk pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

4 el

(olijf)olie

1 el

balsamicoazijn

500 g

snoepgroente tomatenmix

70 g

parmaham

300 g

penne glutenvrij

15 g

verse basilicum

125 g

buffelmozzarella

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

  • staafmixer

Je proeft de zomer in deze salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm. Leg de courgette op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1/8e van de olie en de helft van de azijn. Rooster ca. 20 min. onder in de oven.

2

Voeg na 5 min. de tomaten toe aan de courgette en besprenkel met een 1/8 van de olie en de rest van de azijn. Leg de ham op een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat met ham boven de groenten. Rooster ca. 15 min. mee. Schep de groenten en ham halverwege om.

3

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe in een schaal. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum en doe ze in een hoge beker. Voeg de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Breng op smaak met peper.

4

Scheur de mozzarella in stukjes. Neem de groenten uit de oven. Meng de penne met de groenten, mozzarella en kruidenolie. Breek de ham in stukjes en verdeel over de penne.