bewaar
Pastasalade met chorizo en mozzarella
Pastasalade met chorizo en mozzarella
bewaar

Pastasalade met chorizo en mozzarella

De chorizo geeft deze pastasalade net een beetje meer pit.

15 min. bereiden
redelijk pittig
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mini penne volkoren

200 g

chorizo pamplona

120 g

zwarte olijvenplakjes

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

15 g

verse peterselie

1 teen

knoflook

2 el

balsamicoazijn

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

300 g

snoepgroente tomatenmix

125 g

buffelmozzarella

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

De chorizo geeft deze pastasalade net een beetje meer pit.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water.

2

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo. Halveer de worst in de lengte en snijd in dunne plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op hoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd 2 el bakvet achter. Laat de olijven en paprika’s uitlekken. Houd 3 el paprikavocht achter (per 4 personen).

3

Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn. Meng het achtergehouden bakvet en paprikavocht met de peterselie, knoflook, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de tomaten. Meng de pasta met de dressing, chorizo, olijven, paprika en tomaat. Verdeel over een schaal en scheur de mozzarella in stukken erover.