Pas­ta­sa­la­de met cho­ri­zo & moz­za­rel­la

De chorizo geeft deze pastasalade net een beetje meer pit.

(15) waardeer
hoofdgerecht De chorizo geeft deze pastasalade net een beetje meer pit. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder lauwwarm water.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo. Halveer de worst in de lengte en snijd in dunne plakken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd 2 el bakvet (bij 4 personen) achter.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng het achtergehouden bakvet met de peterselie, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Laat de olijven en paprika’s uitlekken. Snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de tomaten. Meng de pasta met de dressing, chorizo, olijven, paprika en tomaat. Verdeel over een schaal en scheur de mozzarella in stukken erover.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan wat chilivlokken toe aan de dressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 29-32

Pastasalade met chorizo & mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met cho­ri­zo & moz­za­rel­la

1
1
  • 350 g Grand'Italia mini penne integrali

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder lauwwarm water.

2
2
  • 200 g chorizo pamplona

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo. Halveer de worst in de lengte en snijd in dunne plakken.

3
3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd 2 el bakvet (bij 4 personen) achter.

4
4
  • 15 g verse peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

5
5
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Meng het achtergehouden bakvet met de peterselie, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 120 g zwarte olijvenplakjes
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 500 g snoepgroente tomatenmix

Laat de olijven en paprika’s uitlekken. Snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de tomaten.

7
7
  • 125 g buffelmozzarella

Meng de pasta met de dressing, chorizo, olijven, paprika en tomaat. Verdeel over een schaal en scheur de mozzarella in stukken erover.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan wat chilivlokken toe aan de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.