Pastasalade met chorizo en mozzarella

De chorizo geeft deze pastasalade net een beetje meer pit.

655 kcal

15 min. bereiden

licht pittig

4.4/5

(160)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • keukenpapier


2020 nr. 05 - Zomer in zicht

2018 week 29-32 - 2018 week 29-32

Aan de slag

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water.

  2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo. Halveer de worst in de lengte en snijd in dunne plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op hoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd 2 el bakvet achter. Laat de olijven en paprika’s uitlekken. Houd 3 el paprikavocht achter (per 4 personen).

  3. Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn. Meng het achtergehouden bakvet en paprikavocht met de peterselie, knoflook, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de tomaten. Meng de pasta met de dressing, chorizo, olijven, paprika en tomaat. Verdeel over een schaal en scheur de mozzarella in stukken erover.

Wat vond je van dit recept?

Pastasalade met chorizo en mozzarella

De chorizo geeft deze pastasalade net een beetje meer pit.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig