Ge­roos­ter­de aard­ap­pe­len met aï­o­li-yog­hurt­dres­sing

Ovenschotel op z'n Spaans met aardappeltjes, chorizo en een dressing van aïoli.

(1) waardeer
hoofdgerecht Ovenschotel op z'n Spaans met aardappeltjes, chorizo en een dressing van aïoli. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in gelijke parten. Schep de aardappelparten om met de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
  2. Halveer ondertussen de chorizo in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep de chorizo door de aardappelen en bak nog 15 min. in het midden van de oven.
  3. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang 1 el vocht (per 4 personen) op en snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Halveer de tomaten. Meng de tomaten met de sla en het opgevangen vocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de aïoli met de yoghurt, peper en eventueel zout. Schep de aardappelen en chorizo om met de paprika en verdeel de helft van de aïoli-yoghurtdressing erover. Serveer de salade en de rest van de dressing erbij.

combinatietip:

Lekker met peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2017

Geroosterde aardappelen met aïoli-yoghurtdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de aard­ap­pe­len met aï­o­li-yog­hurt­dres­sing

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 2 tl gerookt paprikapoeder

Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in gelijke parten. Schep de aardappelparten om met de paprikapoeder, peper en eventueel zout.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

4
4
  • 200 g chorizo pamplona

Halveer ondertussen de chorizo in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm.

5
5

Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep de chorizo door de aardappelen en bak nog 15 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 232½ g gegrilde rode paprika's in pot

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang 1 el vocht op (per 4 personen) en snijd de paprika in blokjes van een ½ cm.

7
7
  • 300 g snoepgroente tomatenmix
  • 200 g krop ijsbergsla

Halveer de tomaten. Meng de tomaten met de sla en het opgevangen vocht en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 4 el aioli
  • 2 el volle yoghurt

Meng de aïoli met de yoghurt, peper en eventueel zout.

9
9

Schep de aardappelen en chorizo om met de paprika en verdeel de helft van de aïoli-yoghurtdressing erover. Serveer de salade en de rest van de dressing erbij.

combinatietip:

Lekker met peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.