bewaar
Geroosterde aardappelen met aïoli-yoghurtdressing
Geroosterde aardappelen met aïoli-yoghurtdressing
bewaar

Geroosterde aardappelen met aïoli-yoghurtdressing

Ovenschotel op z'n Spaans met aardappeltjes, chorizo en een dressing van aïoli.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

2 tl

gerookt paprikapoeder

200 g

chorizo pamplona

232.5 g

gegrilde rode paprika's in pot

300 g

snoepgroente tomatenmix

200 g

krop ijsbergsla

4 el

aioli

2 el

volle yoghurt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Ovenschotel op z'n Spaans met aardappeltjes, chorizo en een dressing van aïoli.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in gelijke parten. Schep de aardappelparten om met de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

2

Halveer ondertussen de chorizo in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep de chorizo door de aardappelen en bak nog 15 min. in het midden van de oven.

3

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang 1 el vocht (per 4 personen) op en snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Halveer de tomaten. Meng de tomaten met de sla en het opgevangen vocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de aïoli met de yoghurt, peper en eventueel zout. Schep de aardappelen en chorizo om met de paprika en verdeel de helft van de aïoli-yoghurtdressing erover. Serveer de salade en de rest van de dressing erbij.

combinatietipLekker met peterselie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde aardappelen met aïoli-yoghurtdressing

Ovenschotel op z'n Spaans met aardappeltjes, chorizo en een dressing van aïoli.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig