Lauw­war­me pom­poen- en cour­get­te­s­pa­ghet­ti

Spaghetti waar geen spaghetti aan te pas komt. Maar wél lekker veel groente!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Spaghetti waar geen spaghetti aan te pas komt. Maar wél lekker veel groente! 4 personen
4 6

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de tomaten en rasp ze op een grove rasp, waarbij je het vruchtvlees raspt en het vel overhoudt (dat wordt niet gebruikt). Meng olie, peper en eventueel zout door de rauwe tomatensaus. Snijd de basilicumblaadjes fijn en roer door de saus.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de courgette- en pompoenspaghetti toe en roerbak nog 3 min. Voeg de laatste minuut ¾ van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen.
  3. Schep de tomatensaus erover en verdeel de mozzarellabolletjes over de kommen. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes en maal er wat verse peper over.

variatietip:

Eet je wel gluten? Dan kun je ook nog wat (volkoren)spaghetti toevoegen.

variatietip:

Je kunt de buffelmozzarella ook vervangen door minimozzarella (zakje 150 g, Galbani)

kookstaptip:

Tijdens het bakken van de courgette- en pompoenspaghetti komt vaak vocht vrij. Dat kun je eventueel afgieten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme pompoen- en courgettespaghetti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me pom­poen- en cour­get­te­s­pa­ghet­ti

1
1
  • 280 g tastytom-trostomaten

Halveer de tomaten en rasp ze op een grove rasp, waarbij je het vruchtvlees raspt en het vel overhoudt (dat wordt niet gebruikt).

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • ½ bakje basilicum

Meng olie, peper en eventueel zout door de rauwe tomatensaus. Snijd de basilicumblaadjes fijn en roer door de saus.

3
3
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 el (olijf)olie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min. op hoog vuur.

4
4
  • 800 g courgettespaghetti
  • 400 g pompoenspaghetti

Voeg de courgette- en pompoenspaghetti toe en roerbak nog 3 min. Voeg de laatste minuut ¾ van de geraspte Parmezaanse kaas toe.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen.

6
6
  • 150 g mini-buffelmozzarella

Schep de tomatensaus erover en verdeel de mozzarellabolletjes over de kommen.

7
7
  • ½ bakje basilicum

Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes en maal er wat verse peper over.

variatietip:

Eet je wel gluten? Dan kun je ook nog wat (volkoren)spaghetti toevoegen.

variatietip:

Je kunt de buffelmozzarella ook vervangen door minimozzarella (zakje 150 g, Galbani)

kookstaptip:

Tijdens het bakken van de courgette- en pompoenspaghetti komt vaak vocht vrij. Dat kun je eventueel afgieten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.