bewaar
Lauwwarme pompoen- en courgettespaghetti
Lauwwarme pompoen- en courgettespaghetti
bewaar

Lauwwarme pompoen- en courgettespaghetti

Spaghetti waar geen spaghetti aan te pas komt. Maar wél lekker veel groente!

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

280 g

Tasty Tom trostomaat

4 el

(olijf)olie

1 bakje

verse basilicum

1

ui

1 teen

knoflook

100 g

Parmigiano Reggiano

800 g

courgette spaghetti

400 g

pompoenspaghetti

150 g

mini-buffelmozzarella

Spaghetti waar geen spaghetti aan te pas komt. Maar wél lekker veel groente!

Aan de slag

1

Halveer de tomaten en rasp ze op een grove rasp, waarbij je het vruchtvlees raspt en het vel overhoudt (dat wordt niet gebruikt). Meng olie, peper en eventueel zout door de rauwe tomatensaus. Snijd de basilicumblaadjes fijn en roer door de saus.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de courgette- en pompoenspaghetti toe en roerbak nog 3 min. Voeg de laatste minuut ¾ van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen.

3

Schep de tomatensaus erover en verdeel de mozzarellabolletjes over de kommen. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes en maal er wat verse peper over.

tip

variatietipEet je wel gluten? Dan kun je ook nog wat (volkoren)spaghetti toevoegen.

kookstaptipTijdens het bakken van de courgette- en pompoenspaghetti komt vaak vocht vrij. Dat kun je eventueel afgieten.

variatietipJe kunt de buffelmozzarella ook vervangen door minimozzarella (zakje 150 g, Galbani)