Pom­poen­spa­ghet­ti met kip­ge­hakt­bal­le­tjes en Par­me­zaan­se kaas

Je favoriete pastagerecht, maar dan met extra groenten: dat is nog eens een meevaller.

(13) waardeer
hoofdgerecht Je favoriete pastagerecht, maar dan met extra groenten: dat is nog eens een meevaller. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten in ringetjes. Meng de salie, peper en zout door het kipgehakt en vorm met vochtige handen 4 balletjes per persoon. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom goudbruin.
  2. Roer ondertussen de tomatenpuree los met het water. Voeg samen met de tomaten toe aan de gehaktballetjes. Breng aan de kook en laat 5 min. afgedekt op laag vuur koken.
  3. Kook ondertussen de verse spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe.
  4. Rasp de kaas. Schep de helft door de saus. Verdeel de pompoenspaghetti en saus over de borden. Bestrooi met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pompoenspaghetti met kipgehaktballetjes en Parmezaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­spa­ghet­ti met kip­ge­hakt­bal­le­tjes en Par­me­zaan­se kaas

1
1
  • 300 g sjalotten
  • 2 tl gedroogde salie
  • 300 g kipgehakt naturel

Snijd de sjalotten in ringetjes. Meng de salie, peper en zout door het kipgehakt en vorm met vochtige handen 4 balletjes per persoon.

2
2
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom goudbruin.

3
3
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 ml water
  • 400 g rivolo-cherrytomaten

Roer ondertussen de tomatenpuree los met het water. Voeg samen met de tomaten toe aan de gehaktballetjes.

4
4

Breng aan de kook en laat 5 min. afgedekt op laag vuur koken.

5
5
  • 250 g verse spaghetti
  • 800 g pompoenspaghetti

Kook ondertussen de verse spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe.

6
6
  • 75 g Parmigiano Reggiano

Rasp de kaas. Schep de helft door de saus. Verdeel de pompoenspaghetti en saus over de borden. Bestrooi met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.