bewaar
Pasta met blauwe kaas & pompoenpitten
Pasta met blauwe kaas & pompoenpitten
bewaar

Pasta met blauwe kaas & pompoenpitten

Vlees of vis is niet nodig om iets heerlijks op tafel te zetten.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

2 personen

25 g

pompoenpitten

250 g

cherrytomaten

1 teen

knoflook

2 el

(olijf)olie

1½ tl

gedroogde salie

200 g

verse spinazie

250 g

verse tagliolini

400 g

pompoenspaghetti

60 g

gorgonzola blauwaderkaas 48+

Vlees of vis is niet nodig om iets heerlijks op tafel te zetten.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. op laag vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

2

Halveer ondertussen de tomaten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaten met de salie, knoflook, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Voeg als het water kookt de tagliolini en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.

4

Doe de pompoenspaghetti in een vergiet en giet de tagliolini erover af en meng de spinazie en tomaten erdoor. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de pompoenpitten en blauwe kaas.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.