Pas­ta met blau­we kaas & pom­poen­pit­ten

Vlees of vis is niet nodig om iets heerlijks op tafel te zetten.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vlees of vis is niet nodig om iets heerlijks op tafel te zetten. 2 personen
4 1

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. op laag vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Halveer ondertussen de tomaten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaten met de salie, knoflook, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Verhit ondertussen een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Voeg als het water kookt de tagliolini en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.
  4. Doe de pompoenspaghetti in een vergiet en giet de tagliolini erover af en meng de spinazie en tomaten erdoor. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de pompoenpitten en blauwe kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 51 2017

Pasta met blauwe kaas & pompoenpitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met blau­we kaas & pom­poen­pit­ten

1
1
  • 25 g pompoenpitten

Breng een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. op laag vuur.

2
2

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 teen knoflook

Halveer ondertussen de tomaten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

4
4
  • 2 el (olijf)olie
  • 1½ tl gedroogde salie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaten met de salie, knoflook, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 200 g spinazie

Verhit ondertussen een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken.

6
6
  • 250 g verse tagliolini

Voeg als het water kookt de tagliolini en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.

7
7
  • 400 g pompoenspaghetti

Doe de pompoenspaghetti in een vergiet en giet de tagliolini erover af en meng de spinazie en tomaten erdoor.

8
8
  • 60 g blauwaderkaas

Verdeel over diepe borden en bestrooi met de pompoenpitten en blauwe kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.