bewaar
Aubergine met kaas en pompoenpitten
Aubergine met kaas en pompoenpitten
bewaar

Aubergine met kaas en pompoenpitten

35 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

4 el

pompoenpitten

150 g

witte kaasblokjes

4 el

verse munt

4 el

verse koriander

olie

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • eventueel grilltopper

Aan de slag

1

Snijd de aubergine overlangs in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat de aubergine 20 min. op keukenpapier uitlekken. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin en schep ze in een schaaltje.

2

Dep de aubergine droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olie. Leg ze op een ingevet rooster of grilltopper en gril ze in ca. 2 min. per kant gaar. Leg de plakken op een platte schaal en bestrooi elk met zout en peper naar smaak. Verkruimel de kaas en verdeel het samen met de munt, koriander en pompoenpitten over de aubergine.